AJUTOR pentru elevii. Un terapeut clujean pregătește psihic copiii pentru BAC și Evaluarea Națională

by admin

Toți resimțim în perioada aceasta stres, anxietate din cauza incertitudinii, a izolării și a situației actuale. Însă, printre cei mai afectați se numără elevii, în special cei care urmează să dea Bacalaureatul și Evaluarea Națională.

Din 2011, terapeutul clujean Cristina Varo oferă sesiuni gratuite de pregătire mentală și emoțională pentru elevii care urmează să susțină Bacalaureatul și Evaluarea Națională. Anul acesta, având în vedere situația cauzată de pandemie, aceasta ajută elevii în mediul online.

„Începând de săptămâna viitoare, organizez săptămânal sesiuni de pregătire mentală și emoțională pentru bac. Da, chiar e nevoie de așa ceva. Adevărul e că bacul nu e doar despre cât ai învățat, ci și despre CUM faci față emoțiilor, presiunii, stresului într-un moment așa de important. Iar acum, când toți avem griji și temeri, stresul tinerilor e, probabil, chiar mai mare decât anii trecuți”, spune Cristina Varo.

Terapeutul susține că elevii au o capacitate mai mare de adaptare decât credem noi, dar au nevoie să găsească un sens.

„Am avut câteva ore pentru câteva lase de la liceele de informatică din Cluj, iar copiii făceau bine față. S-au adaptat mai bine, dar într-adevăr nu știau cât durează și aveau tot felul de întrebări. Oricum, mi se pare că au o capacitate mai mare de adaptare decât credem noi, dar au nevoie să găsească un sens. Foarte mulți sunt inspirați de cei cu care locuiesc”, mai adaugă terapeutul.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza