Alcoolul și substanțele interzise, le-au adus probleme mai multor persoane din Cluj, în acest weekend

by Bianca Baraboi

Polițiștii clujeni au desfășurat în acest weekend, începând cu ziua de vineri, mai multe acțiuni de creștere a siguranței rutiere. Aceștia au descoperit astfel mai mulți conducători auto, fie sub influența alcoolului la volan, fie sub influența unor substanțe intersize. Și în rândul pietonilor s-au făcut verificări.

Vineri, 1 martie

La începutul acestui sfârșitul de săptămână, polițiștii rutieri au acționat pe principalele artere din județul Cluj, cu scopul prevenirii evenimentelor rutiere și limitării victimizării participanților la trafic.

Acțiunile de verificare demarate în perioada 01-02 martie a.c. au vizat sensibilizarea și impunerea unei discipline conducătorilor auto, precum și în rândul pietonilor.

Au fost derulate controale pentru depistarea conducătorilor auto aflați sub influența alcoolului sau a substanțelor interzise.

În acest context au fost depistate 15 infracțiuni rutiere, dintre care 5 privind conducerea unui vehicul sub influența substanțelor interzise, 4 de conducerea vehiculelor sub influența alcoolului, dar și două persoane care se aflau la volanul autovehiculelor fără a deține permis de conducere.

De asemenea, la nivelul municipiului Cluj-Napoca, vineri, 1 martie a.c., 32 de persoane au fost sancționate pentru indisciplină pietonală.

Sâmbătă, 2 martie

La data de 2 martie a.c., în jurul orei 23.25, un bărbat de 58 de ani a fost depistat de polițiștii Poliției municipiului Câmpia Turzii în timp ce conducea un autoturism pe strada Cloșca, având o alcoolemie, conform testării alcoolscopice, de 0.56 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În acest caz, polițiștii au întocmit dosar penal.

La data de 2 martie a.c., polițiștii Biroului Rutier Cluj au dispus reținerea unui bărbat de 62 de ani, cercetat pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.

În fapt, la aceeași dată, în jurul orei 17.15, bărbatul a fost implicat într-un eveniment rutier soldat cu pagube materiale, pe strada Fabricii.

În urma testării alcoolscopice, acestuia i-a rezultat o concentrație de 1.24 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiind condus la o unitate medicală pentru recoltarea de probe biologice.

În cauză sunt continuate cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.

Duminică, 3 martie

La data de 3 martie a.c., polițiștii aceleiași unități de poliție au oprit pentru control un autoturism condus de un bărbat de 30 de ani, pe strada Laminoriștilor.

Testarea acestuia cu aparatul din dotare a indicat posibila prezență a substanțelor psihoactive.

Tânărul a refuzat recoltarea probelor biologice la o unitate medicală.

Totodată, în urma controlului a reieșit că acesta nu avea permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

În acest caz, polițiștii au întocmit dosar penal.
 

sursa info: IPJ Cluj

Te-ar putea interesa si

Comenteaza