Asfaltarea drumului judeţean ce traversează localitatea Fizeşul Gherlii a fost finalizată

by admin

Drumul judeţean ce traversează localitatea Fizeşul Gherlii a fost asfaltat, iar celelalte porţiuni din drumul judeţean 161E ( DJ 161D-Diviciorii Mari-Diviciorii Mici) sunt în plin proces de reabilitare.

„Aceste lucrări se vor încheia cu aşternerea de covor asfaltic, vin în continuarea asfaltării recent finalizate în aceeaşi parte a judeţului, pe sectorul Fizeşu Gherlii- intersecţie cu drumul judeţean 161D. În acest fel, prin asigurarea continuităţii drumurilor reabilitate cu asfaltare, se creează premisele unei dezvoltări accelerate a zonei de vest a judeţului”, a menţionat Alin Tişe, preşedintele Consiliului Judeţean Cluj.

În acest moment se execută, concomitent, mai multe tipuri de lucrări constând în reparații la calea de rulare, plombări, burdușiri, aducerea la profil a acostamentelor, colmatarea rosturilor, realizarea de șanțuri pentru asigurarea scurgerii apelor, desfundarea gurilor de scurgere, înlocuirea de podețe și așternerea de strat de balast stabilizat pe anumite porțiuni. Totodată, a fost deja așternut stratul de covor asfaltic pe un sector de drum în lungime de aproximativ un kilometru. Pentru completa finalizare a investiției vor mai fi executate lucrări de completare a acostamentelor cu piatră spartă, precum și marcaje rutiere.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza