CJ Cluj a finalizat asfaltarea DJ 161, spre județul Sălaj

by admin

Consiliul Județean Cluj a finalizat asfaltarea drumului județean 161 Panticeu- Sărata, până la limita cu județul Sălaj. Lucrările au vizat un sector în lungime de peste 7 kilometri.

Anterior asfaltării, aici au fost executate lucrări constând în reprofilarea drumului cu cilindrare și adaos de piatră spartă, tratarea burdușirilor și a tasărilor, respectiv refacerea fundației de balast și a fundației de piatră. Totodată, au fost realizate casete în vederea lărgirii căii de rulare, pe anumite sectoare, aducerea la profil a acostamentelor, curățarea șanțurilor și a rigolelor, desfundarea podețelor, tăierea lăstărișului din vecinătatea căii de rulare și așternerea de strat de balast stabilizat, ca lucrări premergătoare așternerii de covor asfaltic, pe întreaga lungime a sectorului vizat.

Lucrările de reabilitare nu se opresc însă aici. În perioada următoare pe DJ 161 urmează a fi trasate marcajele și semnalizarea rutieră, precum și efectuarea unor lucrări de realizare și completare a acostamentelor.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza