Cod galben de caniculă astăzi, în întreaga țară. Unele județe sunt sub cod portocaliu

by admin

Meteorologii au emis un cod galben de caniculă valabil astăzi pentru întreaga țară. Sunt anunțate temperaturi care vor depăși frecvent 37 de grade Celsius, în timp ce jumătatea de sud și sud-vest a țării se va afla sub un cod portocaliu.

Potrivit avertizării, valul de căldură se va extinde în toată ţara şi va fi caniculă în toate zonele de câmpie şi de podiş. Disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi pragul critic de 80 de unităţi. Temperaturile maxime se vor situa în general între 33 şi 37 de grade, iar cele minime se vor încadra între 17 şi 20 de grade”, anunţă ANM.

Cât privește codul portocaliu, canicula se va intensifica în Crişana şi Banat unde se vor înregistra temperaturi maxime de 37…39 de grade, precum şi în jumătatea de sud a Olteniei şi a Munteniei unde vor fi temperaturi maxime de 39…41 de grade, disconfortul termic va fi accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi pragul critic de 80 de unităţi. Temperaturile minime se vor situa între 19 şi 25 de grade.

Pe parcursul zilei de sâmbătă (05 august) disconfortul termic se va menţine ridicat în toate zonele de câmpie şi va mai fi caniculă local în regiunile vestice și sud-vestice.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza