Hoț de buzunare, arestat preventiv

by admin

Un bărbat de 38 de ani din comuna Florești a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, sub acuzația de furt calificat, tranzacții financiare frauduloase și acces ilegal la un sistem informatic. Bărbatul acționa în mijloacele de transport în comun din Cluj-Napoca, unde fura din buzunarele călătorilor portmonee, carduri bancare, telefoane mobile sau bani.

„De exemplu, la data de 1 ianuarie., în intervalul orar 18:45-19:00, în timp ce persoana vătămată se deplasa cu mijlocul de transport în comun, bărbatul în cauză i-ar fi sustras din ghiozdanul pe care îl purta pe spate un portmoneu care conținea documente personale și bani. Ulterior, acesta s-ar fi deplasat la o benzinărie, unde ar fi efectuat 10 tranzacții contactless cu cardul de debit al persoanei vătămate, cauzându-i un prejudiciu de 1000 lei”, se arată într-un comunicat al IPJ Cluj.

Prejudiciul total cauzat de bărbat depășește 5.000 de lei, dar polițiștii au reușit să mai recupereze doar o parte din el. Oamenii legii continuă cercetările în acest caz pentru documentarea întregii activități infracționale.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza