Lucian Nastasa Kovacs, membru în Consiliul Național de Etică a Cercetării Științifice: „Mulți s-au îndreptat spre acele instituții de învățământ superior care acordau diplome cât se poate de ușor”

by admin

Lucian Nastasa Kovacs, directorul Muzeului de Artă din Cluj-Napoca, a fost numit membru în Consiliului Național de Etică a Cercetării Științifice, Dezvoltării Tehnologice și Inovării.

„În România această comisie a devenit extrem de importantă pentru că în ultimul deceniu au fost mai multe scandaluri de plagiat. Nu întotdeauna s-au respectat normele cercetării științifice. În domeniul doctoratelor a exista un soi de presiune. Mai toată lumea a dorit să-și facă un doctorat. Trăim într-o Românie care, în ultimii 25 de ani, a căpătat o maladie a titlurilor și a diplomelor universitare. Nu întâmplător constatăm că suntem unica țară din Europa care nu a pus monopol pe universitate. Mai mulți indivizi s-au îndreptat spre acele instituții de învățământ superior care acordau diplome cât se poate de ușor. Sunt cazuri notorii în România, de indivizi care și au luat Bacalaureatul foarte târziu. Personaje politice care au în termeni foarte scurți și-au luat diplome de licență în domenii complexe. Această comisie are rolul de a pune puțină rânduială, de a face anchete profesionale”, declară pentru Servus Cluj, Lucian Nastasa Kovacs.

Consiliul Național de Etică este un organism care se află sub tutela Ministerului Educației și care și-a asumat ca sarcină menținerea și respectarea eticii în cercetarea științifică.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza