Modalități de plată a taxelor și impozitelor locale în 2024

by Oana Spiru

În 2024, prima zi de plată a impozitelor locale, a ratelor și chiriilor este 8 ianuarie. Primăria Cluj-Napoca le recomandă cetățenilor să evite o eventuală aglomerare la ghișeele instituției și să utilizeze variantele online puse la dispoziție. Bonificația de 10% se acordă pentru achitarea impozitelor și taxelor locale până la data de 31 martie 2024.
Modalități de plată online:

  • Plata impozitelor și eliberarea certificatului de atestare fiscală, cu autentificare, se poate efectua pe site-ul www.primariaclujnapoca.ro. În vederea autentificării este necesară înscrierea în sistemul electronic al Direcției Impozite și Taxe Locale.
  • O altă metodă de plată online a impozitelor locale este platforma www.ghiseul.ro.
  • De asemenea, în același scop se poate face virament bancar în conturile instituției deschise la Trezorerie.

Prima zi de plată din anul 2024 pentru celelalte taxe (amenzi, autorizaţii de liberă trecere, contravaloare carte de identitate sau alte taxe) este 3 ianuarie. Acestea pot fi achitate și online prin modalitățile amintite mai sus.

Până la finalul anului trecut și-au achitat impozitele 89,1% dintre persoanele fizice (însumând 77.316.948 lei) și 94,6% dintre persoanele juridice (în cuatum de 106.152.090 lei).

Te-ar putea interesa si

Comenteaza