Modernizarea drumului județean dintre Tureni și lacul Micești se apropie de finalizare

by admin

Lucrările de întreținere a drumului județean 103Z lacul Micești – Tureni se apropie de finalizare. Consiliul Județean Cluj a anunțat că lucrările au intrat în faza de așternere a stratului suport de balast stabilizat, ca etapă premergătoare asfaltării. 

Lucrările de întreținere, în ansamblu, vizează un sector în lungime de 12,315 kilometri, cuprins între km 6+600 și km 18+975. Acestea se vor finaliza cu asfaltarea tronsonului cuprins între kilometrul 6+600 și kilometrul 8+875, în contextul în care sectorul dintre pozițiile kilometrice 8+875 și 18+975 a fost deja asfaltat de Consiliul Județean în cursul anilor 2020 și 2021. 

„Continuăm să investim în îmbunătățirea drumurilor județene. La finalul lucrărilor, acest drum va fi unul foarte ofertant pentru toți cei care doresc un acces facil la DN1, pe direcția Tureni, iar apoi spre municipiile Cluj-Napoca sau Turda, precum și la drumul județean 107R. Importanța acestui drum județean este dată inclusiv de faptul că străbate o zonă cu numeroase obiective de agrement”, a transmis președintele CJ Cluj, Alin Tișe.

În prealabil au fost executate lucrări constând în realizarea fundației din blocaj de piatră brută, tăierea vegetației și a lăstărișului din vecinătatea platformei drumului, refacerea timpanelor și realizarea de șanțuri în vederea asigurării scurgerii apelor.

De asemenea, pe sectorul deja asfaltat vor fi executate lucrări de remediere constând în plombarea gropilor cu îmbrăcăminte asfaltică, tratarea burdușirilor și a tasărilor, completarea acostamentelor, curățarea șanțurilor și a rigolelor și refacerea timpanelor. Lucrările se vor finaliza cu realizarea de marcaje rutiere specifice.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza