Pacienți cu COVID-19, transportați la spitale din Cluj cu un avion militar

by admin

Misiune umanitară a Forțelor Aeriene Române. Mai mulți pacienți confirmați cu COVID-19, aflați în stare gravă, au fost transportați luni din Capitală spre mai multe spitale din Moldova și Transilvania cu un avion militar.

Potrivit unui comunicat al MApN, o aeronavă C-27J Spartan, configurată pentru misiuni medicale, a transportat, în regim de urgenţă, pe ruta Otopeni- Bacău- Suceava- Cluj-Napoca şi retur, cinci pacienţi infectați cu noul coronavirus. Aeronava militară a decolat de la Baza 90 Transport Aerian în jurul orei 13.30.

Transportul pacienţilor de la unităţile spitaliceşti către aeroport s-a realizat cu ambulanţe SMURD şi ambulanţe ale Serviciului de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov. Potrivit MApN, misiunea a fost aprobată de ministrul Nicolae Ciucă, la solicitarea şefului Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat.

Echipa medicală care va monitoriza pacienţii pe timpul zborului a fost formată din specialişti din cadrul SMURD Bucureşti şi din cadrul Ministerului Apărării Naţionale.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza