Poliţia locală poate amenda conducătorii de trotinete electrice care încalcă normele rutiere. Legea a fost promulgată de președinte

by admin

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat legea care acordă poliţiei locale atribuţii de constatare şi aplicare a sancţiunilor contravenţionale pentru încălcarea normelor rutiere de către conducătorii de trotinete electrice.

Actul normativ promulgat de către şeful statului are ca obiect de reglementare modificarea art. 7 alin. (1) lit .j) din Legea nr.155/2010, în sensul că se acordă poliţiei locale atribuţii de constatare şi aplicare a sancţiunilor contravenţionale pentru încălcarea normelor rutiere de către conducătorii de trotinete electrice. Astfel, conform acestei legi, poliţiştii locali constată contravenţii şi aplică sancţiuni pentru încălcarea normelor rutiere de către pietoni, biciclişti, conducători de mopede, trotinete electrice şi vehicule cu tracţiune animală.

În forma de până acum, legea preciza că poliţia locală „constată contravenţii şi aplică sancţiuni pentru încălcarea normelor rutiere de către pietoni, biciclişti, conducători de mopede şi vehicule cu tracţiune animală”.

Pe 22 mai, Senatul a adoptat proiectul, în calitate de prim for sesizat, iar pe 29 noiembrie a primit votul Camerei Deputaţilor, ca for decizional.

Te-ar putea interesa si

2 comentarii

sergiu 13/12/2023 - 14:52

sa înceapă cu SUPERCOM care lasă gunoaiele 2-3 zile în fata caselor și blocurilor…….DEMISIA PE LOC A SEFULUI POLITIEI LOCALE!!!Cum este posibil sa se ocupe de altceva…a-ți găsit trotinestistii vinovați vai de mama lor……DESFIINTAREA POLITIEI LOCALE SI TRANSFORMAREA IN GARDIENI PUBLICI

Raspunde

Comenteaza