Prognoza meteo. Cum va fi vremea de Paște la Cluj

by admin

Chiar dacă nu putem ieși din case în această perioadă, de Paște vom avea zile însorite și călduroase. Vremea se va încălzi în următoarele zile, astfel că, în weekend, temperaturile vor ajunge la maxime de 21-22 de grade Celsius. Dar meteorologii au și vești rele. În fiecare după-amiază va bate vântul, iar de la mijlocul săptămânii viitoare, la munte revin lapovița și ninsoarea.

„În zilele următoare vremea va intra într-o succesiune de încălzire treptată, astfel încât vineri, sâmbătă și chiar duminică vom avea temperaturi de 16-17 grade ajungând chiar până la 21-22 de grade. Condițiile de ploaie vor exista în cursul după amiezii, însă există o probabilitate foarte redusă să apară aceste precipiații. Dacă în prima zi de Paște vor fi 18-19 grade, de luni putem vorbi de o schimbare a vremii, deoarece va fi puțin mai rece. Temperaturile vor fi modeste, sub normele climatologice, adică sub 14-15 grade Celsius. Prin urmare și nopțile vor deveni mai răcoroase, iar astfel vor crește și șansele precipitațiilor.

Temperaturile nocturne vor fi de 12-13 grade. Undeva abia spre dimineață vor coborî la 5-6 grade. Aproape în fiecare zi, în cursul după amiezii, vântul va bate cu aproximativ 30 km/h. După Paște va fi o vreme mai rece, cu 3-4 grade sub normele climatologice și cu mai multe precipitații. În zonele de munte va fi lapoviță și ninsoare, iar în zonele de creste, de peste 1.500 de metri va ninge”, a declarat pentru Servus, Cluj, meteorogolul Narcis Maier.

Sursa foto: timpul.md

Te-ar putea interesa si

Comenteaza