Salariul minim în România ar putea crește la 3.000 de lei

by Christian Suciu

Ministrul Muncii Marius Budăi a transmis în cursul acestei zile că un pachet de măsuri sociale ce a fost propus coaliției de guvernare vizează creșterea salariului minim brut la 3.000 de lei dar și a pensiei minime cu un procent de 10%. Potrivit ministrului impactul bugetar al măsurilor vizate s-ar ridica la 11 miliarde de lei

”Vom propune în coaliția politică majorarea salariului minim până la 3.000 de lei, cu păstrarea acelui mecanism de netaxare a unei valori de 200 de lei. Valoarea va fi obligatorie. Aceasta înseamnă că 2800 de lei vor fi taxați, deci efortul suplimentar este pentru acei 250 de lei iar 200 de lei rămân în continuare netaxați. Ne dorim ca în România să încercăm pe cât posibil să nu mai existe sărăcie în muncă. Dacă tot vorbim de muncă, doar într-o lună de zile, contractele care au fost transformate din part-time în normă întreagă sunt în număr de 100.000. A doua măsură îi vizează pe cei 1,3 milioane de seniori ai României care încasează pensia minimă. Vom propune majorarea pensiei minime de la valoarea de 1.000 de lei la valoarea de 1.100 de lei. În coaliție vom propune și majorarea punctului de pensie de la valoarea de 1.586 de lei la valoarea de 1.745 de lei.” a transmis Ministrul Muncii.

Acesta mai comunicat că va solicita convocarea Consiliului național Tripartit în prima săptămână a lunii Septembrie având ca priorități majorarea salariului minim și a pensiilor închizând legea dialogului social.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza