Sinucidere la Spitalul Orășenesc Huedin. Un pacient de 76 de ani s-a aruncat de la etaj

by Oana Spiru

Un bătrân de 76 de ani a murit după ce s-a aruncat de la primul etaj al Spitalului de Stat din Huedin.

Potrivit managerul Spitalului Orășenesc Huedin, pacientul care provine din comuna Aghireșu, a fost transferat în data de 29 martie la Spitalul de Boli Infecțioase Cluj-Napoca pentru că prezenta insufieciență respiratorie după ce a fost infectat cu COVID-19, având mare nevoie de oxigen.

„Pe parcursul internării, bărbatul a prezentat o stare de neliniște și a fost consultat inclusiv de către medicul psihiatru, pacientul având antecedente medicale de această natură. Pacientul a beneficiat de tratament cu antibiotice, antihipertensive, anticoagulante, corticoizi, psihotrope și oxigenoterapie. În noaptea de 1 spre 2 aprilie asistenta de serviciu și infirmiera l-au dus pe pacient de mai multe ori în salon după ce le-a spus că dorește să stea în holul Secției Interne pentru că respiră mai bine. Ultima interacțiune cu personalul medical a fost în jurul orei 06:20”, a declarat managerul spitalului.

„La schimbul de tură din dimineața zilei de 2 aprilie, pacientul nu a fost găsit pe hol și nici în salon, iar unul dintre angajații spitalului a observat geamul de la secție deschis și imediat după l-a văzut pe pacient căzut pe o placă de beton. Tragicul eveniment s-a petrecut, cel mai probabil, în timp ce asistenta asigura tratamentul pacienților iar infirmiera se ocupa de igienizarea spațiilor”, a mai adăugat medicul, conform stiridecluj.ro

Cazul este preluat de polițiștii clujeni

Polițiștii clujeni au declarat la rândul lor că în 2 aprilie, în jurul orei 07:30, un reprezentant al Spitalului orășenesc Huedin a sesizat identificarea unei persoane decedate, care se afla căzută pe trotuarul din interiorul unității medicale.

„Persoana decedată, un bărbat în vârstă de 76 de ani, din comuna Aghireșu se afla internată în respectiva instituție medicală. Cadavrul acestuia a fost transportat la o unitate medicală în vederea efectuării necropsiei, cercetările fiind continuate de polițiștii din cadrul Poliției orașului Huedin sub aspectul infracțiunii de ucidere din culpă, urmând a se stabili împrejurările în care a survenit decesul”, au declarat reprezentanții IPJ Cluj.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza