Spectacol acaparant, picant și plin de culoare la Opera Română din Cluj-Napoca

by admin

Inspirată de inconfundabilul șarm donizettian, prima premieră lirică a anului 2020 ne oferă un spectacol acaparant, picant și plin de culoare. DON PASQUALE  – altfel decât l-ați văzut sau închipuit vreodată – este îndrăzneț reinterpretat pentru această nouă producție, care îl poartă tocmai în Vestul Sălbatic contemporan.

Don Pasquale sperie Vestul Sălbatic!  Un bancher zgârcit, o avere colosală și mafioți periculoși: toate vă așteaptă într-o comedie explozivă cu cowboy și pistolari, în premieră, la Opera Națională Română din Cluj-Napoca, vineri, 17 ianuarie și în cea de-a doua reprezentație, vineri, 24 ianuarie.

Înstăritul burlac dornic de iubire la vârsta a doua -așa cum fusese portretizat în capodopera lui G. Donizetti- a stârnit râsete și aplauze încă din seara premierei sale absolute din 3 ianuarie 1843, la Teatrul Italian din Paris, reprezentând apogeul operei bufe din secolul al 19-lea. Acum trece granițele spațiale și imaginare, într-o poveste cu mafioți, cowboy și pistolari fioroși – cu toții îl cunosc pe Don Pasquale, bancher vestit și șef de Familie mafiotă.

Spectacolul se desfășoară sub bagheta dirijorului Adrian Morar, regia este semnată de Marius Vlad Budoiu, iar regia de scenă culise Alina Simona Nistor.

Don Pasquale: Petre Burcă
Doctor Malatesta: Geani Brad
Ernesto: Sorin Lupu
Norina: Lucia Bulucz
Notarul: Sebastian Balaj 

Doi Bandiți: Ștefan Muț (invitat)
Fazakas Tamas (invitat)
Doi politiști: Titus Pop (invitat),
Alexandru Dascăl (invitat)
Chitarist: Babțan-Varga Flórián (invitat)

Orchestra Operei Naționale Române din Cluj-Napoca.

„Păstrând esența poveștii clasice, dar oferindu-i unicitate și prospețime, această producție vă va surprinde, amuza și intriga prin numeroase momente colorate și comic de situație, toate pe partitura acaparantă a lui Gaetano Donizetti”, precizează oficialii instituției.

Vârsta minimă recomandată este de șapte ani.

Spectacolul are două pauze și se încheie în jurul orei 21.15.



Te-ar putea interesa si

Comenteaza