Tibi Ușeriu a încheiat ultramaratonul Yukon Artic Ultra. Doar el și un elvețian au parcurs tot traseul

by admin

Tibi Ușeriu a terminat, joi seara, ultramaratonul Yukon Artic Ultra 2020, desfășurat în Canada. Sportivul nostru a terminat al doilea, după ce a parcurs 482 de km în 7 zile de competiție în Cercul Polar din Canada. Elvețianul Fabian Imfeld a câștigat ultramaratonul.

Cei doi au fost singurii dintre cei 20 de concurenți înscriși care au reușit să parcurgă întregul traseu. Tibi a îndurat temperaturi de -39 de grade Celsius, s-a confruntat toată competiția cu dureri de stomac, care nu i-au permis să mănânce cum trebuie, iar după patru zile a avut o degerătură la picior. De asemenea, lipsa echipamentelor adecvate a fost un impediment serios în cursa sa.

La un moment dat, Tibi s-a înfruntat cu o situație mai bizară: „La un moment dat, a fost o chestie faină, că singurele animale care te atacă aici sunt renii. Mai umblă lupi, râși am văzut doi. Unul din reni venea spre mine într-o zi și nu mă lăsa să trec. Organizatorul mi-a spus că orice s-ar întâmpla, să am grijă de GPS-ul de pe sanie, că altfel e gata. Tot încercam să dau cu bățul în el, dar nimic. Când a venit așa, către mine, a trebuit să sar în boscheți cu tot cu sanie”.

Tibi Ușeriu este singurul maratonist român care a participat la Yukon Artic Ultra, una dintre cele mai grele de pe planetă care se desfășoară în Canada, într-o zonă sălbatică, la temperaturi care pot ajunge până la -50 de grade Celsius.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza