Turneu național de Roundnet la Cluj! Echipele se pregătesc de Campionatul Mondial de la Londra

by Bianca Baraboi

In weekend-ul 23-24 Martie se desfășoară în Baza Sportiva Gheorgheni din Cluj-Napoca competiția națională Roundnet Community Tournament 2024.

Acest eveniment este inedit prin formatul dedicat dezvoltării comunității și implică în a doua zi, un turneu între “squad-uri”, compuse din 4 băieți și 2 fete, structurate în 2 echipe de băieți, una de fete și 2 de mixt care se vor întrece între ele.

Formatul este inspirat din cel folosit la Campionatul Mondial (Belgia 2022) dar și cel European (Italia 2023) și îi pregateste pentru al doilea Campionat Mondial (Londra, 2024) unde vor alinia squad-uri de câte 5 echipe masculine și 5 echipe feminine. Turneul punctează (60% raportat la un turneu SANCTIONED) în Clasamentul Național care determină o parte din componenta lotului național.

Prima zi va aduce o premieră și anume: integrarea formatului Americano (împrumutat din padel) într-o competiție națională. Acesta presupune grupe de jucători (de obicei de 8) care vor disputa 7 set-uri (până la un număr fix de puncte, în cazul acesta 21), câte unul împreună cu fiecare jucător din grupă și întâlnind de câte 2 ori fiecare alt jucător din grupă. Practic, concurezi în echipe diferite și punctezi individual.

Duminica veți avea parte de o competitie unică, cu un format special, menit să obișnuiască viitorii componenți ai echipei naționale cu apartenența la un squad și să întărească legăturile din interiorul comunității.

La divizia Squads vor lua startul 4 squad-uri.

Dacă doriți să vă bucurați de spectacol, jucătorii vă așteaptă în Baza Gheorgheni.

sursa: Roundnet.ro

Te-ar putea interesa si

Comenteaza