Vânt puternic până luni! Rafale de peste 75 km la oră!

by Bianca Baraboi

Duminică 4 februarie și luni, 5 februarie, sunt așteptate rafale puternice de vânt în zonele de Vest, Nord-Vest, Nord și Centru a României.

Viteza vântului va fi de peste 65-75km/h și izolat sunt așteptate rafale de peste 75-80km/h. În zonele de munte rafalele vor depăși 100-120km/h.

O fază maximă a vântului este așteptată luni, cu rafale de peste 65-75km/h pe arii extinse iar izolat sunt posibile rafale de peste 80-85km/h. La munte rafalele vor trece de 110-120km/h.

sursa foto: Meteo Tulca-Bihor, Rafalele de vânt

Acest anticiclon face parte din Furtuna Atlantică Ingunn care a măturat zilele trecute Coasta Norvegiei cu rafale de peste 180-195km/h.

De asemenea sunt așteptate și ploi slabe, atât duminică cât și luni, iar în unele zone pot fi și momente cu cer parțial senin.

Astfel meteorologii au emis și o avertizare de cod galben de vânt dar și de ceață, în câteva locuri.

În județul nostru, codul galben de ceață este semnalat în localitățile Cluj-Napoca, Gherla, Apahida, Cășeiu, Cojocna, Bonțida, Iclod, Feleacu, Jucu, Mica, Mociu, Mintiu Gherlii, Dej, Unguraș, Sic, Chiuiești, Cuzdrioara, Cămărașu, Căianu, Fizeșu Gherlii, Câțcău, Cătina, Țaga, Vad, Suatu, Borșa, Sânmărtin, Bobâlna, Cornești, Dăbâca, Geaca, Aluniș, Pălatca, Buza și Jichișu de Jos.

sursa info: Meteo Tulca-Bihor, Administrația Națională de Meteorologie

Te-ar putea interesa si

Comenteaza