Ziua Maghiarilor de Pretutindeni sărbătorită la Cluj

by Christian Suciu

Astăzi este sărbătorită Ziua Maghiarilor de Pretutindeni, etnicii maghiari comemorează astăzi Revoluia și urmările războiului de Independență împotriva dominației Austro-Habsburgice din 1848-1849 printr-o serie de ceremonii și evenimente.

Programul festiv cu ocazia Zilei Maghiarilor de Pretutindeni debutează la Cluj cu o procesiune la Biserica Romano-Catolică ”Sf. Mihail ”din Cluj-Napoca unde se va desfășura o ceremonie religioasă. În urma acesteia participanții se vor deplasa pe strada Avra Iancu unde vor depune un omagiu la plăcuța comemorativă a poetului Petöfi Sándor.

După masa, de la ora 17:00 tineretul va organiza spectacole muzicale de poezie în memoria evenimentelor din 15 Martie prezentând în același o broșă festivă manufacturată de mână de către organizatori.

Progarmul de seară începe de la 1815 printr- dezbatere cu redactorul Levente Benkő intitulată ” Transilvania în lumina revoluțiilor noastre” urmată de un concert festiv al Orchestrei Filarmonice Naționale Maghiare la ora 19:00

Te-ar putea interesa si

Comenteaza