Ne pare rau, vizionarea acestei pagini nu este posibila in Internet Explorer 6, 7.
Pentru a explora continutul citynews.ro, va rugam sa downloadati unul din urmatoarele browsere:
Pentru a beneficia de experienta completa a sitului citynews.ro, va rugam sa downloadati unul din urmatoarele browsere:
Continua pe Citynews.ro
×
inchide
Go to TOP
Miercuri, 11 Apr. 2012, 19:44
0
3592

Bucătăria transilvăneană, brand de promovare turistică

8532_
Video 2: 
Video 3: 
Video 4: 

 

Bucătăria tradițional transilvăneană poate fi cu ușurință un factor de promovare a turismului în zona Transilvaniei, este de părere englezul Paul Bloomfield, expert culinar, care a susținut astăzi o conferință pe tema slow-food-ului în Cluj-Napoca.

Îndrăgostit de gastronomia din părțile transilvănene, profesorul Paul Bloomfield a cercetat și a adunat rețețe specifice Ardealului, pe care le va publica într-o carte de bucate în Marea Britanie. În ceea ce privește arta noastră culinară, englezul consideră că mâncărurile ardelenești au un gust și o prospețime rară în Europa Occidentală de astăzi. „Sunt de părere că gastronomia transilvăneană este subestimată la nivel internațional, deși este foarte apreciată local. Eu îi încurajez pe oamenii din Transilvania să creadă în calitatea și integritatea produselor pe care le au. Nicăieri în Europa nu găsim produse de o calitate atât de ridicată”, a precizat Paul Bloomfield, profesor la Universitatea Oxford Brookes din Marea Britanie. 

Bucătăria din Transilvania merită promovată intens, mai ales că merge mână în mână cu cel mai în vogă curent culinar, slow-food-ul, tema conferinței susținută astăzi la USAMV. Opus ca viziune alimentației de tip fast-food, slow food-ul îi îndeamnă pe oameni să aleagă întotdeauna numai ingredientele eco, sănătoase. „De obicei, cele mai cunoscute sunt cele din bucătăria maghiară, aș putea să numesc aici supă de ouă, sau  supa gulerului bucătarului dacă putem să traducem așa, nemaivorbind de kurtos colacs”, a explicat Adriana Păucean, gastrotehnician al USAMV. 

Programul „Slow Food on Campus” a încercat să trezească interesul și studenților spre o carieră în turismul gastronomic. „Inițiativa consider că este foarte bine venită pentru studenți deoarece o să aibă loc o colaborare între studenții universității noastre și studenții din Oxford, astfel încât dezvoltarea profesională a acestora va crește semnificativ”, a precizat și Adrian Morariu, prefectul studenților USAMV

Slow Food on Campus reprezintă un program realizat de Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară în parteneriat cu asociația Slow Food Cluj Transilvania. 

 

Ramona Costea

Foto: citynews.ro 

 

Articole din aceeasi categorie
Poliţiştii clujeni au efectuat mai multe percheziţii domiciliare pentru documentarea activităţii infracţionale a unui tânăr cercetat şi reţinut deja pentru comiterea mai multor furturi.
29 Iun. 2017
13:20
0
Mai multe puncte de distriuire a apei potabile au fost amenajate, pentru a veni în sprijinul oamenilor pe durata caniculei.
29 Iun. 2017
12:40
1
România este sub Cod Galben de caniculă și în unele zone a fost instituit chiar Cod Portocaliu. Temperaturile vor depăși 35 de grade Celsius în aproape toată țara.
29 Iun. 2017
11:16
0
Poliția Cluj a făcut publice semnalmentele a doi bărbați dispăruți de acasă. Ambii ar fi plecat să își caute locuri de muncă în afara țării, însă nu au mai dat niciun semn de viață.
28 Iun. 2017
16:42
1
Organizatorii NEVERSEA fac recomandări pentru festivalierii care ajung la malul Mării Negre.
28 Iun. 2017
15:55
1
Un accident de circulație a avut loc miercuri dimineața, în jurul orei 00.00, pe o stradă din Turda. Șoferul, care circula cu viteză, era beat.
28 Iun. 2017
15:20
2

Post new comment

Adaugă comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public.

Filtered HTML

  • Adresele de situri web şi adresele de e-mail se transformă automat în linkuri.
  • Filtered words will be replaced with the filtered version of the word.
  • Taguri HTML permiseŞ <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Liniile şi paragrafele sunt rupte automat.

Plain text

  • Etichetele HTML nu sunt permise.
  • Adresele de situri web şi adresele de e-mail se transformă automat în linkuri.
  • Liniile şi paragrafele sunt rupte automat.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență vor fi șterse.

Comentarii

Comentarii

01 Jan. 1970
02:00
01 Jan. 1970
02:00
01 Jan. 1970
02:00
Inchide