Ne pare rau, vizionarea acestei pagini nu este posibila in Internet Explorer 6, 7.
Pentru a explora continutul citynews.ro, va rugam sa downloadati unul din urmatoarele browsere:
Pentru a beneficia de experienta completa a sitului citynews.ro, va rugam sa downloadati unul din urmatoarele browsere:
Continua pe Citynews.ro
×
inchide
Go to TOP
Miercuri, 11 Apr. 2012, 19:44
0
3761

Bucătăria transilvăneană, brand de promovare turistică

8532_
Video 2: 
Video 3: 
Video 4: 

 

Bucătăria tradițional transilvăneană poate fi cu ușurință un factor de promovare a turismului în zona Transilvaniei, este de părere englezul Paul Bloomfield, expert culinar, care a susținut astăzi o conferință pe tema slow-food-ului în Cluj-Napoca.

Îndrăgostit de gastronomia din părțile transilvănene, profesorul Paul Bloomfield a cercetat și a adunat rețețe specifice Ardealului, pe care le va publica într-o carte de bucate în Marea Britanie. În ceea ce privește arta noastră culinară, englezul consideră că mâncărurile ardelenești au un gust și o prospețime rară în Europa Occidentală de astăzi. „Sunt de părere că gastronomia transilvăneană este subestimată la nivel internațional, deși este foarte apreciată local. Eu îi încurajez pe oamenii din Transilvania să creadă în calitatea și integritatea produselor pe care le au. Nicăieri în Europa nu găsim produse de o calitate atât de ridicată”, a precizat Paul Bloomfield, profesor la Universitatea Oxford Brookes din Marea Britanie. 

Bucătăria din Transilvania merită promovată intens, mai ales că merge mână în mână cu cel mai în vogă curent culinar, slow-food-ul, tema conferinței susținută astăzi la USAMV. Opus ca viziune alimentației de tip fast-food, slow food-ul îi îndeamnă pe oameni să aleagă întotdeauna numai ingredientele eco, sănătoase. „De obicei, cele mai cunoscute sunt cele din bucătăria maghiară, aș putea să numesc aici supă de ouă, sau  supa gulerului bucătarului dacă putem să traducem așa, nemaivorbind de kurtos colacs”, a explicat Adriana Păucean, gastrotehnician al USAMV. 

Programul „Slow Food on Campus” a încercat să trezească interesul și studenților spre o carieră în turismul gastronomic. „Inițiativa consider că este foarte bine venită pentru studenți deoarece o să aibă loc o colaborare între studenții universității noastre și studenții din Oxford, astfel încât dezvoltarea profesională a acestora va crește semnificativ”, a precizat și Adrian Morariu, prefectul studenților USAMV

Slow Food on Campus reprezintă un program realizat de Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară în parteneriat cu asociația Slow Food Cluj Transilvania. 

 

Ramona Costea

Foto: citynews.ro 

 

Articole din aceeasi categorie
În cursul zilei de miercuri, 22 noiembrie 2017, pe raza judeţului Cluj circulaţia se desfăşura în condiții normale și nu există drumuri judeţene închise sau blocate.
22 Noi. 2017
11:51
0
Reprezentanții Consiliului Județean au verificat pista aeroportului, un motiv de dispută între cei aflați la conducerea județului și conducerea Aeroportului Internațional "Avram Iancu" din C
22 Noi. 2017
11:14
1
Procurorii DNA au pus, marţi, sechestru pe averea lui Liviu Dragnea, până la concurenţa sumei de 27,3 milioane de euro, dar şi asupra bunurilor mobile şi imobile a celorlalţi inculpaţi în doarul Tel D
21 Noi. 2017
18:51
0
Polițiștii rutieri din Cluj-Napoca au reținut pentru 24 de ore un șofer pentru că a condus unui vehicul sub influența alcoolului.
21 Noi. 2017
17:05
0
Un accident de circulație soldat, din fericire doar cu pagube materiale, a avut loc marți pe strada Memorandumului din Cluj-Napoca.
21 Noi. 2017
16:49
5
Polițiștii din Florești, județul Cluj, au identificat 4 tineri bănuiți de comiterea unor furturi. Doi dintre aceștia au fost reținuți pentru 24 de ore.
21 Noi. 2017
16:01
2

Post new comment

Adaugă comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public.

Filtered HTML

  • Adresele de situri web şi adresele de e-mail se transformă automat în linkuri.
  • Filtered words will be replaced with the filtered version of the word.
  • Taguri HTML permiseŞ <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Liniile şi paragrafele sunt rupte automat.

Plain text

  • Etichetele HTML nu sunt permise.
  • Adresele de situri web şi adresele de e-mail se transformă automat în linkuri.
  • Liniile şi paragrafele sunt rupte automat.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență vor fi șterse.

Comentarii

Comentarii

01 Jan. 1970
02:00
01 Jan. 1970
02:00
01 Jan. 1970
02:00
Inchide