Ne pare rau, vizionarea acestei pagini nu este posibila in Internet Explorer 6, 7.
Pentru a explora continutul citynews.ro, va rugam sa downloadati unul din urmatoarele browsere:
Pentru a beneficia de experienta completa a sitului citynews.ro, va rugam sa downloadati unul din urmatoarele browsere:
Continua pe Citynews.ro
×
inchide
Go to TOP
Miercuri, 11 Apr. 2012, 19:44
0
4306

Bucătăria transilvăneană, brand de promovare turistică

8532_
Video 2: 
Video 3: 
Video 4: 

 

Bucătăria tradițional transilvăneană poate fi cu ușurință un factor de promovare a turismului în zona Transilvaniei, este de părere englezul Paul Bloomfield, expert culinar, care a susținut astăzi o conferință pe tema slow-food-ului în Cluj-Napoca.

Îndrăgostit de gastronomia din părțile transilvănene, profesorul Paul Bloomfield a cercetat și a adunat rețețe specifice Ardealului, pe care le va publica într-o carte de bucate în Marea Britanie. În ceea ce privește arta noastră culinară, englezul consideră că mâncărurile ardelenești au un gust și o prospețime rară în Europa Occidentală de astăzi. „Sunt de părere că gastronomia transilvăneană este subestimată la nivel internațional, deși este foarte apreciată local. Eu îi încurajez pe oamenii din Transilvania să creadă în calitatea și integritatea produselor pe care le au. Nicăieri în Europa nu găsim produse de o calitate atât de ridicată”, a precizat Paul Bloomfield, profesor la Universitatea Oxford Brookes din Marea Britanie. 

Bucătăria din Transilvania merită promovată intens, mai ales că merge mână în mână cu cel mai în vogă curent culinar, slow-food-ul, tema conferinței susținută astăzi la USAMV. Opus ca viziune alimentației de tip fast-food, slow food-ul îi îndeamnă pe oameni să aleagă întotdeauna numai ingredientele eco, sănătoase. „De obicei, cele mai cunoscute sunt cele din bucătăria maghiară, aș putea să numesc aici supă de ouă, sau  supa gulerului bucătarului dacă putem să traducem așa, nemaivorbind de kurtos colacs”, a explicat Adriana Păucean, gastrotehnician al USAMV. 

Programul „Slow Food on Campus” a încercat să trezească interesul și studenților spre o carieră în turismul gastronomic. „Inițiativa consider că este foarte bine venită pentru studenți deoarece o să aibă loc o colaborare între studenții universității noastre și studenții din Oxford, astfel încât dezvoltarea profesională a acestora va crește semnificativ”, a precizat și Adrian Morariu, prefectul studenților USAMV

Slow Food on Campus reprezintă un program realizat de Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară în parteneriat cu asociația Slow Food Cluj Transilvania. 

 

Ramona Costea

Foto: citynews.ro 

 

Articole din aceeasi categorie
Mirii anului 2019 sunt așteptați cu o serie de târguri destinate lor în anul ce urmează. Ofertele sunt care de care mai atrăgătoare, însă care târg este de neratat?
17 Dec. 2018
10:54
0
În cursul dimineţii de luni, 17 decembrie, pe raza judeţului Cluj nu există drumuri judeţene blocate sau închise traficului rutier, circulaţia desfășurându-se, pe mai multe sectoare de drum, în condiţ
17 Dec. 2018
10:11
1
Joi, 13 decembrie, la ora 13.26, o femeie de 43 ani din comuna Corneşti, județul Cluj, a sesizat prin SNUAU 112 şi ulterior prin plângere Secţia 7 Poliţie Rurală Gherla, că autoturismul pe care îl deţ
14 Dec. 2018
13:12
0
De la începutul lui 2019, candidații clujeni la statutul de șofer cu acte în regulă vor putea susține proba de traseu și la Huedin.
14 Dec. 2018
09:30
0
Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, a anunțat că a propus oficial schimbarea denumirii Casei de Cultură a Studenților (CCS) astfel încât aceasta să poarte numele maestrului Dumitru Fărcaș.
14 Dec. 2018
08:30
0
Consiliul Județean Cluj a aprobat recent, în calitate de for tutelar, achiziționarea de către Școala Populară de Arte „Tudor Jarda" a două noi dotări necesare în vederea derulării în condiții opt
13 Dec. 2018
10:48
0

Post new comment

Adaugă comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public.

Filtered HTML

  • Adresele de situri web şi adresele de e-mail se transformă automat în linkuri.
  • Filtered words will be replaced with the filtered version of the word.
  • Taguri HTML permiseŞ <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Liniile şi paragrafele sunt rupte automat.

Plain text

  • Etichetele HTML nu sunt permise.
  • Adresele de situri web şi adresele de e-mail se transformă automat în linkuri.
  • Liniile şi paragrafele sunt rupte automat.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență vor fi șterse.

Comentarii

Comentarii

01 Jan. 1970
02:00
01 Jan. 1970
02:00
01 Jan. 1970
02:00
Inchide