Ne pare rau, vizionarea acestei pagini nu este posibila in Internet Explorer 6, 7.
Pentru a explora continutul citynews.ro, va rugam sa downloadati unul din urmatoarele browsere:
Pentru a beneficia de experienta completa a sitului citynews.ro, va rugam sa downloadati unul din urmatoarele browsere:
Continua pe Citynews.ro
×
inchide
Go to TOP
Luni, 05 Dec. 2016, 12:01
14
7821

Floreștiul, sufocat de gunoaie. Primarul tună și fulgeră: Prefectul să declare stare de urgență!

Criza gunoaielor din Florești nu și-a găsit rezolvare. Deși a fost schimabtă conducerea firmei de salubritate, floreștenii dorm în continuare cu gunoaiele sub geamuri.

Video 2: 
Video 3: 
Video 4: 

Floreștenii se confruntă cu o criză a gunoaielor încă de la începutul anului. Pentru că deșeurile nu mai pot fi duse la Cluj, oraș care s-a confruntat la rândul său cu o criză a gunoaielor, singura soluție este rampă din Oradea, care este și una mai costisitoare.

Oamenii s-au revoltat și cer primarului să găsească o soluție. Horia Șulea, arată însă cu degetul spre prefectul județului Cluj și insistă că singurele soluții sunt ca asociațiile de locatari să plătească datoriile către firma de salubritate sau să fie declatrată starea de urgență.

"Întrucât observ că unii sunt mari specialiști în soluții cerute primarului, ei bine, iată, primarul vă dă o soluție. Cea mai simplă: TOATE ASOCIAȚIILE SĂ ÎȘI PLĂTEASCĂ DATORIILE CĂTRE FIRMĂ, UNELE VECHI DE 4-5-6 LUNI. VĂ GARANTEZ CĂ DUPĂ PLATA A 150.000 EURO SITUAȚIA AR fi DEBLOCATA IMEDIAT!", a scria primarul Horia Șulea pe pagina sa de Facebook.

Primarul din Floresti, comună care se confruntă cu această problemă încă de la începutul anului spune că o altă variantă ar fi ca firma de salubritate care ar trebui să ridice gunoaiele floreștenilor, Quatro Eco Salub, să intre în faliment. 

"Așa stăm garantat 6 luni fără nici un metru cub de deșeu ridicat până la derularea licitației. Și, la fel de garantat, vom avea o creștere de preț. Spre 15 leide persoană", spune primarul.

Cea de a treia soluție, una pe care Horia Șulea a cerut-o din luna iulie a acestui an este declararea de către prefectul județului Cluj, Gheorghe Vușcan, a strării de urgență.

"Vă garantez că dacă e declarată starea de urgență în 4 zile Floreștiul e lună și bec. Ne descurcăm cum putem până în aprilie când devine funcțională rampa de transfer a Floreștiului și până atunci, noi toți, micșorăm volumul de deșeuri prin colectare selectivă și predarea deșeurilor refolosibile la cele 2 centre de pe raza comunei (și în curând vor fi și altele). Alte soluții, LEGALE ȘI PROIECTATE PE REALITATE.....nu sunt!, a scris primarul.

În luna iulie, operatorul de servicii de salubritate, din Florești, a fost notificat de către Salprest Rampă de suspendarea contractului care permitea operatorului depozitarea deșeurilor. Acesta a motivat suspendarea contractului prin faptul că rampa pe care o operează s-a umplut și nu mai poate primi noi transporturi. Rampa temporară ce deservește municipiul Cluj-Napoca este și ea la limită, așa că depozitarea deșeurilor din Florești nu a mai putut fi făcută nici acolo.

Probleme sunt și la Dej, unde oamenii s-au trezit cu ghenele pline ochi de gunoaie care zac neridicate de zile bune. Acolo a fost convocată Comisia pentru Situații de Urgență. Potrivit Dejeanul.ro, operatorul de salubritate Brantner Vereș a cerut majorarea tarifelor la salubritate la 8,89 de leide persoană.

Consilierii locali au aprobat, în cele din urmă, prin vot, aclocarea a 36.000 de lei pentru a acoperi costul de transport al gunoaielor la Odorheiu Secuiesc.

 

Articole din aceeasi categorie
Vicepreședintele Consiliului Județean (CJ)Cluj, Marius Mînzat, a semnat marți, 18 decembrie, în prezența conducerii societății comerciale Clujana S.A., a administratorului judiciar și a notarului, con
19 Dec. 2018
08:30
0
Polițiștii din cadrul Poliției municipiului Turda au reținut pentru 24 de ore un bărbat cercetat pentru comiterea infracțiunii de șantaj.Ieri, bărbatul a fost arestat preventiv pentru 30 de zile de că
18 Dec. 2018
13:03
0
În cursul dimineţii zilei de marţi, 18 decembrie, pe raza judeţului Cluj nu există drumuri judeţene blocate sau închise traficului rutier, circulaţia desfășurându-se, pe majoritatea sectoarelor de dru
18 Dec. 2018
11:07
1
Mirii anului 2019 sunt așteptați cu o serie de târguri destinate lor în anul ce urmează. Ofertele sunt care de care mai atrăgătoare, însă care târg este de neratat?
17 Dec. 2018
10:54
0
În cursul dimineţii de luni, 17 decembrie, pe raza judeţului Cluj nu există drumuri judeţene blocate sau închise traficului rutier, circulaţia desfășurându-se, pe mai multe sectoare de drum, în condiţ
17 Dec. 2018
10:11
1
Joi, 13 decembrie, la ora 13.26, o femeie de 43 ani din comuna Corneşti, județul Cluj, a sesizat prin SNUAU 112 şi ulterior prin plângere Secţia 7 Poliţie Rurală Gherla, că autoturismul pe care îl deţ
14 Dec. 2018
13:12
0

Post new comment

Comentarii

Si mai este primar? E un haos general in toate domeniile !

Problema e Memorandumului ,si la gara...

Ca avem porci de Craciun, e bine. Sa fie acolo, de sarbatori...! Sa ne bucuram si noi ca uite, a venit sarbatorile fericite de iarna si pe la noi! Slanina si maiosu si ce v-a mai urma, e bune. Ca scurma in gunoae si sunt scapati din cotet iar boc nu intervine, nu e bine... Nu-i pasa ce punem pe masa noi clujenii... Ii lasa sa scurme-n rahat!...

Ce ai tu bai coate goale? Ce-ti da prin salon, asta daca nu furi haleala de alti bolnavi, nimurugule!

,

Stare de urgenta?! Ha, ca sa acopere manevrele facute de Sulea. Pai cine a girat si a construit pe fonduri ieuropene Quatro bla bla? Sulea... Si cine a decis sa cumpere doar 4 masini de gunoi si acelea mici [jumatate cat ale lui Bratner]? Si... cum de la primarie tomberoanele sunt... goale mereu? Sau la.... hotel... Au datorii executa-i parca a intrat legea cu 15 zile. Dar cei care nu au datorii si au platit in avans de ce nu au dreptul sa li se ridice gunoiul? Sau lasa si alta firma sa intre pe Floresti nu crea un monopol Quatro Pro... Ah dar nu se poate ca sunt fonduri europene... Ce as vrea sa dea un pic DNA o tura pe la primaria Floresti cred ca ar gasi multe "ciudatenii"

... așa e, a intrat legea cu 15 zile (pt. achitarea utilităților, 15 zile de la emiterea și nu de la primirea facturii) ...
Dar dacă primești factura dar nu se duce gunoiul iar ,,beneficiarii” și familiile lor trebuie să conviețuiască, în anul 2016, cu gunoaiele (focare de infecție) și fauna aferentă? Ce zice legea? (pt. că dacă nu plătești, ,,prestatorul” te poate executa silit - conf. acestei legi).
1.) ,,Beneficiarii” (cu plățile la zi !) ar trebui să sesizeze în scris, De Fiecare Dată ! - cu cât mai multe semnături și poze - faptul că un serviciu nu se prestează ori este necorespunzător, pt. a se putea protesta împotriva unor executări silite.
,,Legea cu 15 zile” (Legea nr. 225/2016 + nr. 51/2006) este e o constrângere suplimentară - la limită pt. consumator (pe când primești factura, din cele 15 zile nu a mai rămas mare lucru).
La blocuri, în baza fondului de rulment (plata ,,anticipată” pt. una lună a cheltuielilor), locatarii nu sunt penalizați decât după 30 zile (practic, după 2 luni, luând în considerare data afișării, termenul de plată și...Legea 230/2007). Exemplu: cheltuielile (și facturile !) pe Octombrie se afișează în noiembrie dar dacă le achiți...în decembrie nu ai penalități (adică ești un bun platnic !). Chiar și cu fondul de rulment, ,,Legea cu 15 zile” schimbă datele problemei și pt. asociații.
2.) Și ,,Beneficiarii” (românii care au ajuns să trăiască cu executarea silită deasupra capului) ar trebui să fie mai exigenți, mai prompți în avea servicii de calitate (începând, de pildă, cu aspectul punctelor gospodărești).
3.) Legea 230/2007 (din ...2007 !) are lacune de fond care împiedică ca și asociațiile, la rândul lor, să-i execute pe restanțieri: întăbularea nu este obligatorie în condominiu (în bocul nostru apart. întăbulate sunt sub 50%), nu este obligatorie efectuarea succesiunii (trec anii, 5-10-15, se prescriu restanțele=șmecherie), proprietarii de drept (știuți ori nu) dispar peste mări și țări (peste 3 milioane de români) iar procedurile sunt anevoie (imposibil) de îndeplinit, nu poți face reparații de anvergură pt. că nu ai de la cine/și cum recupera banii ș.a.m.d. Conform legii, pentru a constitui o asociație de proprietari trebuie să ai Toate datetele de la toți proprietarii (act de proprietate, adresă,CNP etc.) dar în lipsa acestora nimeni nu ți le dă pt. că, cică,...nu ai dreptul la ele. LEGEA (și proprietarii) trebuie să țină seama ÎN PRIMUL RÂND că, oricât am vrea, o proprietate în condominiu diferă față de o proprietate individuală iar reglementările Noi trebuie corelate cu cele Existente în domeniu. Toți Proprietarii dintr-un condominiu (bloc) trebuie să aibă un statut egal...începând cu PROPRIETATEA, trebuind să fie obligatorie întăbularea, succesiunea, comunicarea schimbării adresei de domiciliu și reglementarea situației absenței proprietarilor (sau ,,investitorilor”) din țară .
În general vorbind, este INADMISIBIL ca cumpărătorul - proprietarul unei locuințe să între în apartament și să consume (Fără Alte Formalități !) apă rece și caldă, să beneficieze de căldură, curățenie, iluminat ș.a. fără ca el să aibă contract cu furnizorii de utilități sau o înțelegere Prealabilă cu Titularul acestor contracte iar titularul acestor contracte = Asociația de proprietari să nu aibă garanția = GARANȚIA că poate recupera contravaloarea consumurilor de la proprietarii respectivi.

Stare de urgenta?! Ha, ca sa acopere manevrele facute de Sulea. Pai cine a girat si a construit pe fonduri ieuropene Quatro bla bla? Sulea... Si cine a decis sa cumpere doar 4 masini de gunoi si acelea mici [jumatate cat ale lui Bratner]? Si... cum de la primarie tomberoanele sunt... goale mereu? Sau la.... hotel... Au datorii executa-i parca a intrat legea cu 15 zile. Dar cei care nu au datorii si au platit in avans de ce nu au dreptul sa li se ridice gunoiul? Sau lasa si alta firma sa intre pe Floresti nu crea un monopol Quatro Pro... Ah dar nu se poate ca sunt fonduri europene... Ce as vrea sa dea un pic DNA o tura pe la primaria Floresti cred ca ar gasi multe "ciudatenii"

urmeaza sa apara (daca nu au si aparut deja) creaturile cu blana cat pisicile, adica sobolanii.... pampam

Ar trebui înființată zona metropolitană Cluj și s-ar rezolva multe probleme. Dar ar dispărea primăriile Floresti, Apahida, Baciu sau Feleac, o groază de posturi călduțe.

pt ca Florestiul sa fie integrat in Cluj, ar trebui mai intai rasa toata cotetzaraia aia de acolo, si 1 metru din sol. Doar dupa aceasta curatenie s-ar putea discuta de o zona metropolitana acolo.

Pana atunci, florestiul e doar un sat cu blocuri, condus de un cocalar tractorist.

primaru' lu' peste.. Ala ii o loaza mincinoasa.. nu primar..

primaru' lu' peste.. Ala ii o loaza mincinoasa.. nu primar..

Hellău jelu, jănel, jinars, jijica, hai la jijicadesubdeal și scrie ceva p-aicea, ca să citească și Meryuka! Apropo!!! Ce mai crescătorie de suine are Floreștiul!!!! Ecologică încă!!! ......sau au scăpat porcii din Ș.V. la libertate?????????

Adaugă comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public.

Filtered HTML

  • Adresele de situri web şi adresele de e-mail se transformă automat în linkuri.
  • Filtered words will be replaced with the filtered version of the word.
  • Taguri HTML permiseŞ <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Liniile şi paragrafele sunt rupte automat.

Plain text

  • Etichetele HTML nu sunt permise.
  • Adresele de situri web şi adresele de e-mail se transformă automat în linkuri.
  • Liniile şi paragrafele sunt rupte automat.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență vor fi șterse.

Comentarii

01 Jan. 1970
02:00
01 Jan. 1970
02:00
01 Jan. 1970
02:00
Inchide