Ne pare rau, vizionarea acestei pagini nu este posibila in Internet Explorer 6, 7.
Pentru a explora continutul citynews.ro, va rugam sa downloadati unul din urmatoarele browsere:
Pentru a beneficia de experienta completa a sitului citynews.ro, va rugam sa downloadati unul din urmatoarele browsere:
Continua pe Citynews.ro
×
inchide
Go to TOP
Marţi, 12 Sep. 2017, 12:27
1
2693

UBB, prima universitate din România. Într-unul din clasamente este în fața unor universități de marcă, cum ar fi Oxford

Universitatea Babeș-Bolyai este și printre primele 5% unități de învățământ superior din lume conform clasamentelor internaţionale.

Video 2: 
Video 3: 
Video 4: 

Universitatea Babeş-Bolyai îşi menţine poziţia printre cele mai bune 5% universităţi ale lumii, conform unor clasamentele internaționale de referinţă în mediul academic european şi internaţional, publicate în vara acestui an.

Astfel, UBB este singura universitate din România prezentă în Academic Ranking of World Universities/ARWU – cunoscut şi ca rankingul Shanghai al universităţilor, considerat cel mai vechi şi cel mai prestigios clasament internațional al universităților prin prisma indicatorilor de excelenţă – de educaţie şi de cercetare - folosiţi în analiză.

În acest clasament, Universitatea Babeș-Bolyai ocupă poziţia 601-700 la nivel internaţional. În ceea ce privește rezultatele pe domenii, conform Clasamentului Shanghai, UBB se află pe poziția 201-300 la Matematică, în timp ce la Inginerie Mecanică, UBB ocupă locul 37 din 300 de poziții incluse în clasament.

"UBB a pătruns, în premieră în ţară, într-unul dintre cele mai exclusiviste clasamente internaţionale ale universităţilor, ARWU/Shanghai, ceea ce este un lucru încurajator. Performanţa UBB este notabilă şi în celelalte clasamente, în toate acestea ocupând locul 1 în ţară. Asta cu o singură excepție, respectiv în clasamentul SCImago, unde ocupăm locul 2 în ţară. Poziția obţinută de UBB în domeniul ingineriei mecanice, în clasamentul ARWU/Shanghai - locul 37 în lume din 300 de poziţii, unde locul 1 este ocupat de Cambridge University, este una de excepţie, universitatea noastră aflându-se astfel în faţa unor universităţi de marcă, precum Columbia University (51-75), Oxford University (51-75), Pennsylvania State University (51-57) și altele", a declarat prof. univ. dr. Daniel David, prorectorul UBB responsabil de cercetare, competitivitate-excelență și publicații științifice.

În Times Higher Education Ranking/THE, unul din cele mai complexe clasamente internaţionale ale universităţilor, combinând criterii academice legate de educaţie, cercetare, relaţia cu mediul socio-economic şi internaţionalizare, UBB se află pe prima poziţie la nivel naţional, respectiv pe poziţiile 601-800 la nivel internaţional.

Alte patru universități din România sunt clasate pe poziţiile 801-1000 în acelaşi clasament. Este vorba de  Universitatea "Alexandru Ioan Cuza" din Iași, Universitatea din București, Universitatea de Medicină și Farmacie "Grigore T. Popa" din Iași și Universitatea de Vest din Timișoara.

University Ranking by Academic Performance/URAP, un clasament internaţional al universităţilor focalizat pe activitatea de cercetare de prestigiu, poziţionează şi el Universitatea Babeş-Bolyai pe primul loc între universităţile româneşti.

În clasamentul URAP, UBB ocupă poziţia 728 la nivel internațional, în timp ce Universitatea Politehnica din Bucureşti se află pe poziţia 751, iar Universitatea din Bucureşti ocupă poziţia 791 la nivel internaţional. 

SCImago Institutions Ranking/SIR, un clasament care ia în calcul indicatorii de cercetare, plasează UBB pe poziţia 2 între universitățile din România, respectiv poziţia 583 la nivel internaţional. Prima poziție la nivel național este ocupată de Universitatea Politehnica din Bucureşti, respectiv poziţia 583 la nivel internaţional, iar poziţia 3 este ocupată de Universitatea Tehnică din Cluj- Napoca, respectiv poziţia 613 la nivel internaţional.

În ceea ce priveşte Clasamentul Webometrics (Ranking Web of Universities/WU), unul din cele mai integrative clasamente ale universităţilor, utilizând indicatori academici şi de prezenţă online, UBB se află pe prima poziţie în România, respectiv poziţia 865 la nivel internaţional, în timp ce Universitatea din Bucureşti, respectiv poziţia 1162 la nivel internaţional şi Universitatea "Alexandru Ioan Cuza" din Iaşi, care ocupă poziţia 1321 la nivel internaţional, se află pe poziţiile 2, respectiv 3 între universităţile româneşti.

UBB ocupă prima poziţie a nivel naţional şi în Clasamentul uniRank, care analizează universităţile prin prisma prezenţei/popularităţii pe internet.

"Prin aceste performanțe UBB se află în primele 5% universităţi ale lumii. Aceste rezultate trebuie apreciate prin raportare la subfinanţarea cronică a învăţământului superior din România. Spre exemplu, UBB, universitatea din România care ocupă poziţia 601-700 in ARWU/Shanghai, are un buget de minimum 10 ori mai mic decât majoritatea universităţilor aflate pe poziţia 500 în ARWU/Shanghai. Dacă performanţa ar ţine cont şi de buget, UBB, spre exemplu, ar intra în prima jumătate a ARWU7Shanghai Top-500!", spune prof. univ. dr. Daniel David.

În 2017, în lume există aproximativ 27.000 de universităţi.

 

Articole din aceeasi categorie
Tânărul a căzut într-un lac din Curtea de Argeș, după o ceartă cu sora sa
23 Sep. 2018
10:00
0
În perioada 20-30 septembrie Grădina Botanică ”Alexandru Borza” găzduiește cea de-a doua ediție a expoziției de fluturi vii ”Petale zburătoare”.
22 Sep. 2018
10:05
0
În urma unui control de fond desfășurat pe parcursul a circa 2 săptămâni, polițiștii au descoperit sute de cioate de arbori, nemarcate, ascunse sub grămezi de resturi de lemn, vegetație și pământ.
21 Sep. 2018
12:12
1
Oficialii Consiliului Județean (CJ) au anunțat astăzi semnarea de către Alin Tișe, președintele instituției, a ordinului de începere a lucrărilor de proiectare și execuție pentru consolidarea depozit
21 Sep. 2018
11:54
0
Expoziția inedită a fost amenajată cu sprijinul muzeului de istorie din Zalău și până în la finalul anului va străbate întreg județul
21 Sep. 2018
09:44
0
Organizatorii Conferinței de Bune Practici în Administrația Locală care va avea loc în curând la Cluj au anunțat numele confirmate până acum pe lista de invitați.
21 Sep. 2018
08:45
0

Post new comment

Comentarii

Ce tare!!!
Fabricantii de diplome! Universitate in care se intra pe baza de dosar, fara niciun examen...RUSINE!

Adaugă comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public.

Filtered HTML

  • Adresele de situri web şi adresele de e-mail se transformă automat în linkuri.
  • Filtered words will be replaced with the filtered version of the word.
  • Taguri HTML permiseŞ <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Liniile şi paragrafele sunt rupte automat.

Plain text

  • Etichetele HTML nu sunt permise.
  • Adresele de situri web şi adresele de e-mail se transformă automat în linkuri.
  • Liniile şi paragrafele sunt rupte automat.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență vor fi șterse.

Comentarii

01 Jan. 1970
02:00
01 Jan. 1970
02:00
01 Jan. 1970
02:00
Inchide