Ne pare rau, vizionarea acestei pagini nu este posibila in Internet Explorer 6, 7.
Pentru a explora continutul citynews.ro, va rugam sa downloadati unul din urmatoarele browsere:
Pentru a beneficia de experienta completa a sitului citynews.ro, va rugam sa downloadati unul din urmatoarele browsere:
Continua pe Citynews.ro
×
inchide
Go to TOP
Duminică, 08 Apr. 2012, 12:35
0
10263

Remedii pe bază de varză

4729_
Video 2: 
Video 3: 
Video 4: 

 

În general, consumul de varză are ca efect o ameliorare vizibilă a stării generale şi revitalizarea organismului.

Varza are proprietăţi antihemoragice, antiulceroase, energizante, antianemice, cicatrizante, antirahitice, laxative, depurative, vermifuge, dezinfectante şi tonifiante în afecţiunile aparatului respirator. Varza are acţiune antianemică datorită conţinutului mare de clorofilă, ce favorizează producerea hemoglobinei, potenţate datorită cantităţii mari de fier şi de cupru. Varza conţine proteine şi glucide cu proprietăţi regenerante şi reparatorii. 

Are o acţiune autoimunizantă, datorită prezenţei unei substanţe bactericide şi dezinfectante. Este recomandată diabeticilor. Femeile însărcinate, persoanele în vârstă sau astenice, precum şi cele care suferă de colită, litiază sau artrită se vor simţi mult mai bine după o cură de varză. Ea ajuta la cicatrizarea plăgilor ulceroase şi la descongestionarea ficatului şi a vezicii biliare, combate insomnia şi durerile de cap.

Recomandată de Hipocrate

Binecunoscuta varză este amintită ca aliment şi ca remediu terapeutic natural încă de acum peste patru milenii. Hipocrate recomanda consumul de varză, fiartă în două reprize şi puţin sărată, bolnavilor de dizenterie şi cardiacilor, iar Cato cel Bătrân recomanda tratamente cu varză, în toate afecţiunile, de la erupţii, răni şi artrite, până la ciumă. Şi vechii romani se foloseau de calităţile verzei, care îi ajuta mult pe soldaţi la vindecarea rănilor.

Un efect de excepţie s-a observat întotdeauna în remedierea problemelor gastro-intestinale (ca diuretic, purgativ, tratament contra ulcerelor etc.) şi a celor respiratorii (astm, tuse, pleurezii, tuberculoză s.a.). 

Aliat împotriva multor boli

Lista afecţiunilor ce pot fi combătute cu ajutorul verzei – fie ea albă sau roşie, crudă sau fiartă, cu aplicaţii interne sau externe – este impresionant de mare; iată mai jos remedii pentru câteva afecţiuni mai răspândite:

* Lombago. Se aplică seara frunze de varză pe zona dureroasă, în 3-4 straturi, care se ţin 4-5 ore, dacă nu chiar toată noaptea. Procedura va fi urmată până la dispariţia durerilor. În numeroase cazuri boala nu a mai revenit.

* Afecţiuni hepatice. În cazuri de insuficienţă hepatică, de colică sau de congestie a ficatului, ca şi în disfuncţii ale vezicii biliare, frunzele de varză calmează durerile şi curăţă organul respectiv. Pentru aceasta, se aplică pe zona ficatului 2-3 frunze pe timpul zilei şi 3-4 noaptea; pe parcursul zilei, se schimbă de patru ori, însă noaptea se ţin pe abdomen.

* Sinuzite. Pe sinusurile frontale sau pe maxilare se aplică ziua 3 straturi de frunze, ţinându-se câteva ore; seara se face aceeaşi procedură, însă pentru toată noaptea. De asemenea, dimineaţa şi seara se picură în fiecare nară câte o jumătate de linguriţă de suc, din varză proaspăt stoarsă, timp în care se recomandă ca pacientul să respire printr-o compresă uscată.

* Ulcerul gastric se tratează foarte bine pe cale internă, cu suc proaspăt de varză, băut între mese (2-3 pahare pe zi). Tratamentul durează circa trei săptămâni, putând fi însă prelungit.

* Paraziţi intestinali. Copiii cu asemenea probleme beneficiază de avantajele remediilor pe bază de varză: 20-30 ml de suc consumat timp de trei dimineţi consecutive, începând de la apusul lunii. Adulţii vor bea între o jumătate de pahar şi un pahar. Pe timpul nopţii, se recomandă şi aplicarea câtorva frunze de varză pe zona inferioară a abdomenului. Pentru aceleaşi afecţiuni se poate folosi şi decoctul din seminţe de varză. Tratamentul se face o dată pe lună, timp de cel puţin 3-4 luni.

Sucul de varză

Sucul obţinut din varză proaspătă conţine vitamina C şi vitaminele din grupurile BK şi PP. Este un remediu pentru diabet, artrită, ulceraţii ale duodenului, hemoroizi, tensiune ridicată, obezitate şi dereglări ale glandei tiroide. Compuşi ai sulfului, clorului şi iodului din sucul de varză ne curăţă corpul.

Sucul de varză este obţinut prin stoarcerea prin centrifugare a frunzelor de varză proaspete şi bine spălate anterior. Acest suc are prin excelenţă efecte tonice, purificatoare, antiinflamatoare, fiind recomandat în mai mult de cincizeci de afecţiuni.

El se remarcă prin faptul că deblochează tranzitul intestinal, prin efectul de stimulare şi de normalizare a digestiei şi prin acţiunea sa anticancerigena. Vă prezentăm în continuare câteva din recomandările terapeutice ale sucului de varză:

* Pentru constipaţie şi prevenirea viermilor intestinali se bea dimineaţa şi seara câte o jumătate de pahar - un pahar de suc de varză. Pentru a avea un gust mai bun, se adăugă câteva picături de suc proaspăt de lămâie.

* Pentru cancer al tubului digestiv se combină un pahar de suc de varză cu două pahare de suc de morcov. Se bea întreaga cantitate pe parcursul unei zile. Tratamentul durează trei luni, timp în care se va menţine o alimentaţie numai vegetariană şi cu preponderenţă crudivoră. Dacă suferiţi de cancer la gât trebuie să aplicaţi tratamentul de la cancerul cu localizare pe tubul digestiv. Suplimentar, se va face, de trei ori pe zi, câte o gargară cu suc proaspăt de varză.

* Diabeticii trebuie să bea jumătate de pahar de suc de varză dimineaţa şi la prânz. Acest remediu are un efect foarte interesant de stabilizare a valorilor glicemiei atunci când este prea mare sau prea scăzută.

* Pentru adenom de prostată se face o cură de trei luni, în care se bea câte o jumătate de pahar de suc de varză, de trei ori pe zi. Tratamentul cu suc de varză are efecte puternic antiinflamatoare asupra prostatei şi a traiectului urinar.

* O combinaţie pentru a slăbi rapid este următoarea: 200 ml varză şi 200 ml grepfrut. Se bea din acest amestec câte un pahar, cu 5-10 minute înaintea fiecărei mese. Este o combinaţie mai puţin obişnuită între un suc alcalin (sucul de varză) şi un suc acid (cel de grepfrut), ce are un puternic efect inhibitor al apetitului alimentar şi favorizează ajungerea rapidă la saţietate pentru o perioadă mai lungă de timp. Un tratament durează două luni şi se poate relua la nevoie după o pauză de 10 zile. Un pahar de suc de varză dimineaţa şi seara ne permite să pierdem greutatea în plus, deoarece sucul cauzează dezintegrarea intensivă a ţesutului gras. Totuşi, dacă intestinele noastre nu funcţionează bine, sucul de varză poate cauza gaze. În acest caz, nu trebuie să mai beţi suc de varză până nu vă curăţaţi intestinele.

În stare crudă

În general, consumul de varză are ca efect o ameliorare vizibilă a stării generale şi revitalizarea organismului. Pentru a beneficia din plin de proprietăţile verzei, este indicat să o consumaţi crudă şi să beţi suc de varză. Cei cărora gustul sucului li se pare dezagreabil pot adăuga suc de morcovi sau de sfeclă în sucul de varză. Cura cu suc de varză durează 15 zile. Înainte de masa de prânz şi de cină se bea un pahar mare de suc de varză (simplu sau amestecat cu suc de morcov ori de sfeclă).

Citynews.ro

Foto: sitkalocalfoodsnetwork.org

 

Articole din aceeasi categorie
În acest weekend iulie va avea loc „Târgul de Fete de pe Muntele Găina", una dintre cele mai cea mai mari sărbători populare în aer liber din România.
19 Iul. 2018
11:35
0
Mergi la Electric Castle? Iulius Mall Cluj te ajută să călătorești cu stil până la Bonțida și îți oferă kit-ul de festival.
18 Iul. 2018
13:35
0
Celebrarea Centenarului Marii Uniri din 1918 va fi făcută de-a lungul traseului naval dintre Marea Nordului și Marea Neagră. Olanda, Amsterdam – România, Constanţa.
17 Iul. 2018
10:46
0
Plimbări ghidate cu caiacul, concerte, ateliere, mobilier urban și un colț de realitate virtuală despre râu sunt doar câteva din activitățile pe care locuitorii municipiuui Cluj-Napoca le vor putea în
09 Iul. 2018
10:00
3
Peste 65 de vendori, împreună cu Chef Foa și multe rețete inedite, vor da startul pe 5 iulie unei ediții ce va da culoare, miros apetisant și mult bun gust orașului Cluj-Napoca.
04 Iul. 2018
12:42
4
Cujenii vor putea să admire în curând la Casa de Cultură a Studenților (CCS) din Cluj-Napoca o colecție de peste 100 de modele de piese de șah de pe întreg mapamondul: șah cu piese din lemn, șah cu pi
29 Iun. 2018
10:00
0

Post new comment

Adaugă comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public.

Filtered HTML

  • Adresele de situri web şi adresele de e-mail se transformă automat în linkuri.
  • Filtered words will be replaced with the filtered version of the word.
  • Taguri HTML permiseŞ <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Liniile şi paragrafele sunt rupte automat.

Plain text

  • Etichetele HTML nu sunt permise.
  • Adresele de situri web şi adresele de e-mail se transformă automat în linkuri.
  • Liniile şi paragrafele sunt rupte automat.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență vor fi șterse.

Comentarii

Comentarii

01 Jan. 1970
02:00
01 Jan. 1970
02:00
01 Jan. 1970
02:00
Inchide