Ne pare rau, vizionarea acestei pagini nu este posibila in Internet Explorer 6, 7.
Pentru a explora continutul citynews.ro, va rugam sa downloadati unul din urmatoarele browsere:
Pentru a beneficia de experienta completa a sitului citynews.ro, va rugam sa downloadati unul din urmatoarele browsere:
Continua pe Citynews.ro
×
inchide
Go to TOP
Joi, 10 Iun. 2010, 17:34
0
2095

Mancare la restaurant, dar dupa propria reteta!

8526_
Video 2: 
Video 3: 
Video 4: 

Mancare delicioasa, dar si sanatoasa in acelasi timp, portii mari si preturi mici. Daca adaugi la toate aceste ingrediente si faptul ca bucatarii iti prepara feluri de mancare “personalizate”, dupa gust, chiar in fata ta, atunci obtii reteta...restaurantului ideal.

 

In Cluj, acesta are si un nume: Wok'n Roll. Desi deschis doar de o luna, restaurantul de pe strada Gheorghe Sincai este mereu plin si a devenit deja faimos: clienti din alte orase ale tarii si chiar din Ungaria au venit special in Cluj pentru a savura o masa copioasa.

 

Wok'n Roll este un concept unic in Cluj si chiar in Romania, sustin proprietarii. Aici, mancarea este gatita la “foc iute”, in wok-uri - tigai speciale, mari, cu fundul rotunjit, folosite in bucataria orientala, asiatica. Meniul este pe baza de legume, paste si orez.

 

Exista cateva feluri de baza, pe care clientii le pot combina pe propriul gust. Se porneste de la o portie mare (foarte mare, de circa 600 de grame!) de legume si paste sau orez, la care se poate adauga carne de pui sau de vita, creveti, mazare, ciuperci, broccoli, porumb sau praz. Toate ingredientele sunt puse in wok, bucatarul le “coace” rapid, apoi le rastoarna intr-o farfurie peste care pune condimente - ardei iute si/sau usturoi- si unul dintre cele sapte feluri de sos: Hot Asia (foarte iute), Teriyaki (iute, dulce-acrisor), Mediteranean, Indian (cu nuca de cocos si curry), Stridii sau sosul casei, Wok'n Roll.

 

Mancare sanatoasa, fara conservanti

 

Datorita faptului ca in wok gatitul se face la temperaturi foarte ridicate (in jur de 270 de grade Celsius), alimentele isi pastreaza calitatile nutritive si vitaminele, iar ingredientele isi pastreaza gustul... adevarat! Nimic din farfuria dvs nu va contine monoglutamat de sodiu (E621) sau alti produsi sintetici.

 

„Principiul bucatariei wok'n roll este foarte simplu, ca de altfel toate principiile bucatariei de calitate. Asta am urmarit si noi, sa gatim simplu si sanatos. Gatim numai legume si carne proaspata, peste care se pune un sos pe care ne-am straduit sa il cumparam fara glutamat, fara conservanti”, spune unul dintre asociaţi, Dan Pavaloiu, realizator al emisiunii “Natura si aventura” de la TVR.

 

Daca nu il credeti, nu aveti decat sa va convingeti cu proprii ochi: la Wok'n Roll felurile sunt preparate pe loc, de catre doi bucatari la care aveti “vedere” de la orice masa din restaurant. Nici un fel de mancare nu este preparat in mai mult de o portie, decat daca, bineinteles, cereti dvs mai multe portii! “Fiecare client isi poate personaliza reteta. Daca nu vrea, de exemplu, ceapa sau ou, nu i se adauga, sau daca prefera doua tipuri de sos, i se pun amandoua etc. Ne mulam pe toate pretentiile clientilor”, da asigurari Dan Pavaloiu.

 

Mancarea gustoasa este completata, tot cu gust, de ambianta: pe pereti sunt fotografii din Nepal, iar pe placa amplasata deasupra „bucatariei la vedere” sunt desenate imagini colorate, cu legume, pasari sau  creveti, intercalate de descrieri interesante despre „filosofia wok-ului”. Iata numai un exemplu: „Wok-ul, instrument antic, a strabatut doua milenii de inovatii in gastronomie, pastrandu-si forma si calitatile. Prin intermediul lui, sanatoasele principii ale bucatariei asiatice au patruns in Europa.”

 

Restaurantul Wok’n Roll este situat în centrul Clujului, pe Strada Gheorghe Sincai, are 80 de metri patrati si 32 de locuri la mese.

Articole din aceeasi categorie
Cea de-a treia zi a Feeric Fashion Week a purtat iubitorii de modă din Hong Kong până la Castelul de Lut Valea Zânelor din Porumbacu de Sus, în cariera de piatră de la Turnu Roșu, în centrul Sibiului
20 Iul. 2017
12:35
0
Colecțiile prezentate în prima zi a celei de-a X-a ediții a Feeric Fashion Week au fost găzduite de către Jidvei, partenerul principal al evenimentului.
18 Iul. 2017
12:36
1
În mai puțin de o săptămână, Sibiul va deveni, pentru a zecea oară, capitala mondială a modei.
12 Iul. 2017
14:58
1
Cea de a V-a ediție a "Miss Basarabia" de la Cluj și-a desemnat câștigătoarea. Aceasta este Zinaida Grîu, o tânără de 18 ani care învață în orașul de pe Someș de 4 ani.
11 Mai. 2017
17:14
19
Mesele îmbelșugate de Paști trebuie pregătite cu atenție, iar produsele consumate cu moderație. Ce recomandă Direcția de Sănătate Publică Cluj pentru a preveni îmbolnăvirile.
13 Apr. 2017
13:36
3

Post new comment

Adaugă comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public.

Filtered HTML

  • Adresele de situri web şi adresele de e-mail se transformă automat în linkuri.
  • Filtered words will be replaced with the filtered version of the word.
  • Taguri HTML permiseŞ <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Liniile şi paragrafele sunt rupte automat.

Plain text

  • Etichetele HTML nu sunt permise.
  • Adresele de situri web şi adresele de e-mail se transformă automat în linkuri.
  • Liniile şi paragrafele sunt rupte automat.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență vor fi șterse.

Comentarii

Comentarii

01 Jan. 1970
02:00
01 Jan. 1970
02:00
01 Jan. 1970
02:00
Inchide