Ne pare rau, vizionarea acestei pagini nu este posibila in Internet Explorer 6, 7.
Pentru a explora continutul citynews.ro, va rugam sa downloadati unul din urmatoarele browsere:
Pentru a beneficia de experienta completa a sitului citynews.ro, va rugam sa downloadati unul din urmatoarele browsere:
Continua pe Citynews.ro
×
inchide
Go to TOP
Sâmbătă, 29 Sep. 2012, 10:05
5
30675

Tămăduitorii care îi concurează pe medici. Ozonotarepia. A fi sau a nu fi dopaj?

În România este încă acceptată, dar există discuţii că este considerată dopaj. „Oricum nu se poate verifica, doar dacă te prinde cu acul în venă. Dacă se face insuflaţie intrarectală şi dacă este un colon curat, absorbţia este 100%. Dacă nu e curat, proporţia este de 80%”, spune Tina Irimieş, medic generalist, specializat în ozonoterapie.

tamaduitorii care ii concureaza pe medici.ozonotarepia.fi sau nu fi dopaj
Video 2: 
Video 3: 
Video 4: 

A aflat de acestă terapie în urmă cu doi ani, de la o pacientă de la Bistriţa care făcuse ozonoterapie şi care vroia să deschidă un centru de ozonoterapie. „Acolo am început munca mea cu ozonul, apoi am, venit în Cluj şi am început colaborarea cu doctorul profesor Coman, la clinica sa de urologie. „Principiul pe care se bazează tratamentul de ozonoterapie este stimularea regenerării organice, prin reparaţia făcută din interior spre exterior. Orice ţesut prezintă o oxigenare deficitară, iar prin tratamentul de ozonoterapie, bazat pe un amestec de oxigen şi ozon, ţesutului i se oferă la nivel celular elementul vital esenţial de revenire la starea mult dorită, de normalitate, de sănătate”, spune Irimieş.

Trecut şi prezent

În 1896, cercetătorul Nicola Tesla a brevetat în SUA primul generator de ozon medical, numit „raza violetă”. În aceeaşi perioadă, în Germania. încep primele studii referitoare la ozonoterapie, procedură care este folosită apoi în primul război mondial în chirurgia de campanie pentru tratamentul plăgilor infectate.  Ozonoterapia este folosită, în prezent, în clinici din SUA, Canada, Germania, Rusia, Suedia, Italia, Spania, Mexic etc. În România a apărut acum cinci ani. Doar medicii pot să facă cursuri de ozonoterapie, la Bucureşti,  cu doctori din şcoli din Italia, Germania sau Africa de Sud. Diploma obţinută este dată de Universitatea de Medicină din Bucureşti, la finele unui curs complementar.

„Se doreşte ca pe viitor să fie recunoscută ca o specializare pentru rezidenţiat. În Bucureşti se practică la Policlinica Vitan, iar profesorul Bălănescu o foloseşte, de vreo trei ani, în cazurile de cancer”, spune Irimieş.

Cum se administrează ozonoterapia?

Metode:

1.Hemoterapia mare care constă în prelevarea unei cantităţi de 50-150 de ml de sânge, care este amestecat cu o cantitate egală de ozon de o anumită concentraţie, după care este reperfuzat pacientului. Este recomandat în afecţiuni cu caracter membral, cardiovasculare, boli autoimune, afecţiuni hepatice şi în tratamentul anti-îmbătrânire.

2. Hemoterapia mică care constă în prevelarea a 10-15 ml de sânge venos care este amestecat cu o cantitate egală de ozon şi amestecul obţinut este injectat intramuscular. Se foloseşte pentru tratarea stărilor de deficit imunitar, stări gripale, afecţiuni gripale sau afecţiuni dermatologice.

3. Insuflaţie intrarectală, care constă în introducerea unei cantităţi de ozon pe cale rectală cu ajutorul unei sonde. Are efect local, antiinflamatior, regenerativ, antiseptic, dar cu acţiune generală asupra organismului. Intrarectal se absoarbe cel mai bine orice substanţă introdusă.

4. Infiltraţia subcutanată locală, cu ajutorul unei seringi, o cantitate mică de ozon, în zonele cu probleme sau puncte dureroase. Procedura se aplică în afecţiuni reumatologice, probleme de circulaţie periferică. Se introduc cam 5 ml pe punct.

5. Creme cu ozon. Se aduc din Germania şi firma care le produce are un sistem închis de comercializare, ele se pot achiziţiona doar de la medicii care practică ozonoterapia.

6. Apă ozonizată care poate fi folosită intern sau extern, în gastrite, ulcere.
7. Uleiuri în dermatologie, acnee şi anti-îmbătrânire.

Indicaţii şi contraindicaţii. Ozonoterapia se justifică din următoarele considerente: are un grad ridicat de aplicabilitate (afecţiuni reumatologice, artroze,cocsartroze, afecţiuni inflamatorii ale articulaţiilor, contracturi musculare ş.a.), lipsa efectelor adverse, număr limitat de contraindicaţii (hipertiroidism, hipertensiune arterială peste 160, accident vascular hemoragic sau post hemoragic), efecte terapeutice rapide, numărul crescut de reacţii alergice la multe medicamente, preţurile mari la medicamente. Poate fi aplicată cu succes în tratarea oricărui sindrom dureros. La copii se fac insuflaţiile intrarectale în tetrapareze spastice, acţionează foarte bine pe muşchi, altfel se recomandă la pacienţii cu peste 20 de ani.

Ameliorează circulaţia periferică, are efect vasodilalator, reglează glicemia. Când sângele e aglutinat şi circulă mai greu, nu este transportată cantitate suficientă de oxigen în ţesuturi şi organe. Apar dureri, lipsa oxigenului, iar organismul are nevoie de o cantitate mare de oxigen pentru a funcţiona în parametri normali. Datorită acţiunii sale de normalizare a organismului, de protejare a vaselor sangvine, ozonoterapia este indicată în tratamentul complicaţiilor diabetului zaharat, pentru prevenirea şi stoparea îmbătrânirii a tenului şi creşterea performanţelor fizice şi intelectuale.

Ozonoterapia are efecte de la primele şedinţe în afecţiunile dermatologice şi medicină estetică, dermatite, acnee, cicatrici, psoriazis, vergeturi, anti-îmbătrânire. Se foloseşte în prevenţia şi tratarea bolilor degenerative, alzheimer, parkinson, recuperare accident vascular cerebral sau orice traumatism al sistemului nervos central, în afecţiuni gastro intestinale, în afecţiuni hepatice creşte nivelul de detoxifiere al ficatului, restabileşte flora intestinală regenerând mucoasa. „La  tratament este indicat şi consumarea unui pahar de apă oxigenată, 250 ml pe zi, o dată la două zile. Apa alcalină trebuie să o consumăm zilnic, minim 3 l pe zi”, spune Irimieş.

„Ozonul este cel mai bun antiinflamator, antibacterian, imunostimulant şi revitalizant, acţionează pe fiecare parte a organismului. În momentul când se face o metodă de administrare pe general, organismul nostru este atât de inteligent încât cheamă oxigenul unde are nevoie. În cistite sau în dureri de cap, de exemplu, tratamentul poate să nu-şi facă efectul decât în două-trei şedinţe. Probabil, pacientul avea depus pe vasele inimii grăsimi şi oxigenul merge să dizolve grăsimile, apoi surplusul merge şi rezolvă problema considerată de noi ca fiind importantă. De ce spun că organismul este mai inteligent decât noi e pentru că el ştie exact care sunt problemele care au prioritate şi acţionează unde trebuie. Durerea nu este o chestie de urgenţă. După ce se rezolvă priorităţile şi celelalte probleme, pacientul nu mai simte nici măcar astenie, oboseală”, spune doctoriţa.

Cât durează şi cât costă?

În Cluj sunt trei medici care practică ozonoterapia. Durata unui tratament este în funcţie de afecţiune, se recomandă un ciclu de 12 şedinţe, de trei ori pe săptămână cu distanţă de o zi între ele, apoi câte o şedinţă pe săptămână şi apoi, o dată pe lună. O şedinţă de insuflaţie intrarectală durează 30 de minute şi costă 50 de lei, acest preţ s-a stabilit la nivel de ţară.

Tina Irimieş povesteşte cazul unei domnişoare de 28 de ani care avea boala Lime, dureri articulare, cefalee, stări depresive, oboseală. „Nu suporta înţepătura. Îi faceam insuflaţii intrarectale cu 100 de ml de ozon. Venea cu mama ei la tratament. După trei şedinţe organismul a început să-i accepte 200 de ml de ozon la insuflaţia intrarectală. Apoi a început să vină singură la tratamente, să accepte înţepăturile cervicale. Toată durerea, faticabilitatea, iritabilitatea au dispărut după 15 şedinţe.”

Medicina clasică vs. ozonoterapia.

Irimieş consideră că medicamentele acţionează pe partea lor, ozonoterapia vine şi le ajută să acţioneze mai bine şi, cu timpul, se reduce medicaţia. „Celula se echilibrează, pur şi simplu, dacă primesc ozon. Lumea începe să afle de metoda aceasta şi să fie tot mai deschisă. Am pacienţi de la Teatru Naţional, balerine, medici.” Îşi doreşte,  pe viitor, să mergă la nişte cursuri, să dezvolte o terapie pe bază de apă, să-şi achiziţionez nişte aparate care, atunci când pacientul vine în cabinet, cu o picătură de sânge, să vadă vâscozitatea lui şi, după ce pacientul bea un pahar de apă, să vadă  modificările sângelui.

Material preluat din cotidianul Transilvania REPORTER

Articole din aceeasi categorie
Artiștii de la Directia 5 continuă tradiția de a merge în orașele in care sunt baze mari de fani pentru a prezenta live piesele unui nou album.
04 Feb. 2019
14:46
0
În noi vibrează toate melodiile care au fost create de la începutul lumii. Fie că facem muzică sau doar o ascultăm, împărtășim același mister.
20 Ian. 2019
10:05
0
Faimosul designer Cătălin Botezatu este prezent în aceste zile la Grand Hotel Italia, unde are loc Cluj-Napoca's Wedding Show.
18 Ian. 2019
09:26
0
Asociația 11even îi invită pe clujeni la un weekend de mișcare, în 15 și 16 septembrie, la Festivalul Bucurie în Mișcare, care se va desfășura pe Platoul Cluj Arena.
15 Sep. 2018
10:05
5
Asociația Culturală Control N va prezenta la Cluj expoziția DISCO BTT – Discotecile Perioadei Comuniste, în perioada 27 octombrie – 3 noiembrie.
04 Sep. 2018
12:04
2
După premiera internațională din 12 august de la Sarajevo Film Festival, filmul „Un prinț și jumătate” va avea o proiecție de gală la Cluj-Napoca, vineri 14 septembrie, de la ora 20, la Cinema Victor
01 Sep. 2018
10:00
2

Post new comment

Comentarii

Vă salut cu respect,dar trebuie să vă întreb ,cei din celelalte orașe cum sunt :Turda;C-Turzii ,etc pe cine ar trebui să aștepte ca să deschidă un cabinet de tratament față de câte sunt în Cj ...o să-mi spuneți despre nr loc și preț/pers și totuși...,vă mulțumesc .

Bună seara!
Am citit comentariul dumneavoastră și aș vrea să-mi spuneți unde o pot găsi pe doamna doctor. Și tatăl meu are ciroza hepatică și l-aș duce la un tratament.

Bună ziua mă numesc Mirela intradevar d.na Tina Irimieș face minuni am sa va povestesc cazul mamei mele care in urma cu 2 ani a fost diagnosticata cu ciroza hepatica si ca orice copil nu am putut sa accept ca mami este bolnavă . Eram disperată . Printr.o cunostinta am cunoscut.o pe d.na Irimieș care in primul rand este un om cu un suflet mare si eu medic extraordinar am dus.o pe mami la d.na doctor si a inceput tratamentul . Vreau sa va spun ca mami este bine , ciroza i.a disparut nici medicii de la medicala 3 , unde era inregistrata cu ciroza hepatica , nu si.au putut explica cum analizele erau f bune. D.na Tina vreau sa va multumesc din suflet ca mi.ati salvat mama bunul D.zeu sa va dea numai bucurii. O zi frumoasa .

As dori sa va întreb dacă ozonoterapia se poate aplica ai pacienților cu cancer si tratament cu chimioterapie. Dacă da, cu ce rezultate?

Foarte interesant ce am citit despre ozonoterapie.M-ar interesa sa ma tratez cu ajutorul ozonoterapiei deoarece am gonartroza la genunchiul drept, lombosciatica si reumatism poliarticular,iar eu nu sunt de acord cu intervenția chirurgicală la genunchi

Adaugă comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public.

Filtered HTML

  • Adresele de situri web şi adresele de e-mail se transformă automat în linkuri.
  • Filtered words will be replaced with the filtered version of the word.
  • Taguri HTML permiseŞ <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Liniile şi paragrafele sunt rupte automat.

Plain text

  • Etichetele HTML nu sunt permise.
  • Adresele de situri web şi adresele de e-mail se transformă automat în linkuri.
  • Liniile şi paragrafele sunt rupte automat.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență vor fi șterse.

Comentarii

01 Jan. 1970
02:00
01 Jan. 1970
02:00
01 Jan. 1970
02:00
Inchide