Ne pare rau, vizionarea acestei pagini nu este posibila in Internet Explorer 6, 7.
Pentru a explora continutul citynews.ro, va rugam sa downloadati unul din urmatoarele browsere:
Pentru a beneficia de experienta completa a sitului citynews.ro, va rugam sa downloadati unul din urmatoarele browsere:
Continua pe Citynews.ro
×
inchide
Go to TOP
Marţi, 07 Feb. 2017, 13:33
23
7427

Klaus Iohannis în plenul Parlamentului: "Aţi câştigat, acum guvernaţi şi legiferaţi, dar nu oricum!"

Președintele României, Klaus Iohannis, a susținut marți un discurs în Parlamentul României, în contextul crizei politice pe care o traversează țara. Klaus Iohannis a întins o mână puterii spunând că alegerile anticipate, la două luni de la scrutin, este prea mult și a cerut PSD și ALDE să guverneze, acum că au câștigat alegerile, dar în interesul românilor și nu al unor politicieni care au probleme cu legea!

i
Video 2: 
Video 3: 
Video 4: 

Discursul președintelui în plenul Parlamentului a fost întrerupt de senatorii și deputații Puterii care au părăsit plenul în timp ce președintele vorbea. Aceștia au spun că "s-au simțit jigniți" de cuvintele președintelui țării și de aceea au părăsit sala.

Discursul integral al președintelui României îș puteți citi mai jos.

"M-aș fi adresat și Guvernului, dar este ocupat. Dar nu-i bai, la ei am fost deja.

Sunteți un nou Parlament și mă bucur, chiar mă bucur mult, că ați avut răbdare să stați în sală să mă așteptați și vă mulțumesc pentru primirea foarte frumoasă! Noilor parlamentari și vechilor parlamentari, vă doresc deopotrivă succes și un mandat plin de realizări!

Aş fi vrut astăzi, în condiţii normale, la început de mandat, să vă vorbesc despre lucruri importante pentru România. Aş fi putut să vă vorbesc despre Centenar. În 2018 vom sărbători 100 de ani de când există statul român modern. Aş fi putut să vorbesc poate despre proiectul de ţară. Cu toţii - şi dumneavoastră, şi dumneavoastră, şi dumneavoastră - ne dorim în definitiv o Românie puternică şi prosperă. Cu toţii ne dorim ca României să îi meargă mai bine, dar vremurile nu sunt obişnuite şi suntem în plină criză. Sute de mii de români protestează în stradă, naţiunea e în alertă, e vie, e atentă şi e foarte nemulţumită. O importantă cercetare sociologică realizată în ultimele trei zile arată că aproape 80% dintre români consideră că ţara merge în direcţia greşită.

Doamnelor şi domnilor, cum s-a ajuns aici, la numai o lună după alegeri?

În 11 decembrie, PSD a repurtat o mare victorie. Dar după aceea, doamnelor şi domnilor, cu o ciudată strategie tip kamikaze a intrat în coliziune frontală cu o parte însemnată a societăţii româneşti. A promis în campanie ceva şi în primele zile s-a apucat de altceva. «Pohta ce aţi pohtit», grija ce aţi avut-o se vede că nu a fost ce a declarat în campanie. Nu prosperitatea poporului român a fost prima prioritate. Grija primă a fost să vă ocupaţi de dosarele penalilor, şi românii sunt indignaţi şi revoltaţi!

Asta este situaţia, unii mulţumiţi, unii nemulţumiţi! Ce facem? Dragilor, ce facem? Care sunt soluţiile, care este marja de manevră pentru a ieşi din acest impas?

Retragerea Ordonanţei 13 şi, eventual, demiterea chinuită a unui Ministru este cu certitudine prea puţin. Alegeri anticipate sunt în această fază prea mult.

Asta este marja de manevră. Cine trebuie să vină cu soluţia? Păi în mod natural cel care a creat problema, PSD!

Doamnelor şi domnilor,

Preşedinţii celor două Camere... Aţi obosit deja? Ghinion! (a spus președintele în momentul în care parlamentarii PSD și ALDE au părăsit plenul, n. red.)

Preşedinţii celor două Camere - care, nu ştiu, au rămas? Au rămas! - încearcă să acrediteze în spaţiul public ideea că eu nu aş digera rezultatul votului şi că eu aş încerca să fac ceva ca să întorc acest rezultat şi afirmă în spaţiul public că aş dori răsturnarea guvernului legitim.

Nu! Fals! Aţi câştigat, acum guvernaţi şi legiferaţi, dar nu oricum! Nu oricum! România are nevoie de un guvern puternic, nu de un guvern care cu sfială execută ordinele de la partid. România are nevoie de un guvern care lucrează transparent, care guvernează predictibil, la lumina zilei, nu noaptea, pe furiş.

Legiferaţi pentru România, daţi legi bune pentru România, nu pentru un grup de politicieni cu probleme! Conduceţi, cei care aţi câştigat alegerile, dar conduceţi responsabil!

Sunt mari aşteptări din partea societăţii. Lumea v-a votat, fiindcă v-a crezut. Ce aţi promis, faceţi! Sunt mari aşteptări din partea mediului economic. E nevoie de o guvernare şi de o legiferare transparentă, predictibilă, sustenabilă.

Nu vă bateţi joc de România! Suntem într-o situaţie macroeconomică foarte bună. Nu puneţi România în dificultate! Păstraţi trendul ascendent! Păstraţi creşterea economică! Sunt aşteptări mari de la partenerii noştri internaţionali. România este o ţară stabilă, puternică în regiune. Am luptat, am legiferat şi am guvernat timp de mulţi ani în aşa fel încât România să devină parte puternică din NATO, din Uniunea Europeană. Lumea are mari aşteptări de la noi. Să nu-i dezamăgim!

Dacă PSD, care a creat această criză, nu o rezolvă urgent, voi convoca, în virtutea atribuţiilor de Preşedinte, consultări la Palatul Cotroceni pentru a vedea care sunt soluţiile posibile.

Doamnelor şi domnilor,

Ce fel de naţiune vrem să fim? Vrem să fim o naţiune puternică, prosperă, o naţiune care îşi construieşte un stat de drept şi îl respectă, o naţiune care se poate mândri cu o justiţie independentă, o naţiune unde autorităţile colaborează loial, o naţiune cu un Parlament puternic, o naţiune cu un Guvern performant, sau vrem să fim o naţiune slabă, dispreţuită, care pune totul în joc pentru a salva pe câţiva din situaţii dificile, pe câţiva politicieni din situaţii dificile?

Merită România acest sacrificiu pentru câţiva politicieni? Asta este întrebarea. Acesta este scopul referendumului. O naţiune puternică se construieşte cu politicieni integri şi credibili în vârful statului.

Asta îmi doresc eu pentru România şi asta, cred, îşi doresc românii. Asta este întrebarea, ce fel de naţiune vrem să fim. Şi pentru a afla realmente voinţa suverană a poporului român, voi convoca acest referendum. Aştept de la Parlament răspunsul la solicitarea mea. Imediat după primirea răspunsului, voi convoca referendumul.

Probabil aţi urmărit imaginile de la demonstraţiile care au avut loc în ultimele zile, multele demonstraţii care au avut loc în ultimele zile. Cea mai mare în Bucureşti, în Piaţa Victoriei, dar şi în multe, multe alte localităţi din România, din străinătate, au fost demonstraţii ample, localităţi unde nu a fost nicio demonstraţie la Revoluţie. Incredibil!

Imaginea aceea splendidă din Piaţa Victoriei cu telefoanele iluminate, cred că o ştiţi cu toţii. Iată, când politicienii au încercat să ducă democraţia în coridoarele întunecate, românii au ieşit în stradă şi au readus lumina în procesul democratic.

Democraţia trebuie ţinută vie, democraţia trebuie apărată zi de zi, revigorată! Democraţia nu este niciodată de la sine înţeleasă şi pentru multă democraţie este nevoie de multă educaţie, şi îi felicit pe părinţii care şi-au dus copiii în Piaţa Victoriei pentru o lecţie autentică de democraţie!

Doamnelor şi domnilor,

Să păstrăm aşadar democraţia vie şi ţara curată, la propriu şi la figurat, pentru generaţiile care vin după noi, pentru viitorul României!".

 

Articole din aceeasi categorie
Fostul președinte și consilier județean al PMP Cluj, Rareș Rusu, alături de președintele organizației Câmpia Turzii și fost secretar general al județului, Marian Morar, de președintele organizației De
27 Mar. 2018
18:23
10
Primul-ministru desemnat, Viorica Dăncilă, a prezentat vineri noul cabinet care urmează să fie validat de Parlament.
26 Ian. 2018
16:44
4
Reprezentanții UDMR s-au întâlnit astăzi cu cei ai PSD și cu primul-ministru desemnat Vioroca Dăncilă.
23 Ian. 2018
14:05
6
PSD a retras sprjinul acordat premierului pe care l-a numit, pentru a doua oară într-un an. Paul Stănescu ar putea fi premier interimar.
15 Ian. 2018
21:55
4
Ales în Parlament pe listele Uniunii Salvați România, deputatul clujean Adrian Dohotaru își dă demisia din partid și le cere colegilor care nu sunt de "dreapta" să îi urmeze exemplul.
31 Oct. 2017
11:27
4
La capătul unei ședinţe a Comitetului Executiv al PSD care a durat până aproape de miezul nopții, Guvernul a rămas fără trei miniștri.
13 Oct. 2017
10:25
1

Post new comment

Comentarii

HALOOOO ... DOMNU PRESEDINTE JOHANNIS !
De ce nu initiati schimbarea sistemului de GUVERNARE a Romaniei si ea sa devina 100% REPUBLICA PREZIDENTIALA, ca in America sau Rusia ? Presedintele tzarii, sa fie si sef al statului si sef al guvernului. El sa legifereze, el sa decida, el sa conduca si tot el sa si execute ?
In acel caz, nu VA veti mai razboi intre voi Puterea Politica cu Puterea Executiva sori Prezidentiala ... si carutza asta care se cheama Romania, nu va mai sta impotmolita cu rotile in noroi, ruginita si goala si la care "caii" sunt legati fiecare de alta "latura " si fiecare trage in directia in care vor ei aiurea si fara nici un control sau interes comun ...
Asa cum este organizata astazi Romania, este deloc benefic progresului si dezvoltarii sau democratiei autentice !
Este imperios necesar, ORI TOTI ( cei care decid soarta tzarii ) SA FIE DE STANGA , ORI TOTI SA FIE DE DREAPTA SI SA DECIDA IDENTIC, LA FEL, CU ACELASI INTERES SOCIAL-ECONOMIC SI POLITIC SAU MILITAR !

Pai da mai " ... ciu.ciu.metilor "... !
"Ati castigat, acum guvernati si legiferati "... DAR CUM VREAU IO ( IOHANNIS ) MA... !!!
PRICEPUT-ATI SAU " D.N.A-UL " VA IA ... IMEDIAT PE TOTI ... maaaaaaa... ca amu pun ghestapo-ul pe voi ?!

... " amu va fac dosare la toti " !

pentru Multă democraţie este nevoie de multă educaţie

Credem ca cel mai rautacios, pervers si prost neamt de Sibiu care s-a nascut si-a ramas in Romania dupa revolutie! Ghinion!...nu?

Dacă PSD, care a creat această criză, nu o rezolvă urgent, voi convoca, în virtutea atribuţiilor de Preşedinte, consultări la Palatul Cotroceni pentru a vedea care sunt soluţiile posibile.

Rezolvarea este lăsată PSD-ului, inclusiv să convingă lumea să accepte rezolvarea găsită (100 de lei în plus?).
Președintele ar fi putut să-mi spună mie (ori altcuiva): ,,Rezolvă problema” dar a preferat (și de data asta) PSD-ul.

Aţi câştigat, acum guvernaţi şi legiferaţi, dar nu oricum! Legiferaţi pentru România, daţi legi bune pentru România, nu pentru un grup de politicieni cu probleme! Conduceţi, cei care aţi câştigat alegerile, dar conduceţi responsabil!

Cum ai putea sa dai minus la asa ceva?

Cum ai putea? Simplu: daca esti un spalat pe creier, care ingurgitezi toate laturile de la latrina3 si rtv. Ce-i asa greu de inteles?

Am luptat, am legiferat şi am guvernat timp de mulţi ani în aşa fel încât România să devină parte puternică din NATO, din Uniunea Europeană. Lumea are mari aşteptări de la noi. Să nu-i dezamăgim!

O naţiune puternică se construieşte cu politicieni integri şi credibili în vârful statului.

Cine a dat minus sa zica cum se construieste o natiune puternica?

pentru Multă democraţie este nevoie de multă educaţie

Să păstrăm aşadar democraţia vie şi ţara curată, la propriu şi la figurat, pentru generaţiile care vin după noi, pentru viitorul României!".

Mein Fuhrer! dupa Nacht der langen Messer, cand l-ai ,,executat" politic pe Crinut, o sa urmeze -Kristallnacht or Reichskristallnach- pentru romanii care nu sunt de acord cu tine?

(Respekt für die Deutschen !)
Crinuț n-ar fi primit voturile ardelenilor și putea să-și facă liniștit harakiri la poalele muntelui de popcorn de la Cotroceni.

Noa mo dezamăjit crunt și amu simț cum mă cuprinde așe o furie cetățenească ce pleacă din vintre până îmi face obrajii roșii ca de la o păreche de palme din fundu gredinii sau o modelă din aia cu iegări mulați tare ce se bălăngăne pe floaștăr. N-o zis esplicit nimică de mine și de Memorandumului și la Gară, numa mulțumiri la orașe ceo eșit și lumina dela democrație. Parca altfel neo fo înțalejerea după cea-m vinit cu firman de recofirmare die la pretenu Tramp. Da nui bai, mâine ma vad cu pretenu vlady la moskva și poate cedez și la rugăminți cu lacrimi și muci dea lu frau merkelitza cei orcum pe derdeluș. După ce iam scris și discursu cu gramatica mea dea dreptului ipecabila și l-a-m personalizat cu pauze lunji după cuvinte și inclusiv am scris mare cu capsluk: aice te aplaudă mult, aci duci mâna la pept... Aicea mii recunoștinta!

mă Gigică nu fi puleu! ştii ce-i ăla?
pai de aia ţi-e frică de Liviu, ca are mai multe case decât Klaus, iar chestia cu spalatul pe cap e veche!
mai bine spală-ţi singur urechile !

Frumossssssss!.......inaltatoare perversiune! Asta da presedinte! Il doare-n 14 de lumea asta!
Jos labele de pe Parlament bade Johanis, ca altceva trebuie sa faci matale daca tot "lacrimezi" pentru binele romanilor! Nu te tot juca cu focul!

E greu sa faci un bine pentru cineva care nu isi doreste.

Si tu esti focul, mai bostan rascopt? Apa este din belsug, la ce foc de bricheta ai tu, si o picatura de pisat ar fi indeajuns, restul din vezica pe tine, preventiv, bre camatare.

Bade Vali. Eu zic sa iti revii, ia o gura de palinca, si stai jos. Te-a cam spalat pe cap astia de la PSD, acum fac pe victima. Cu oameni care gandesc ca tine, de aia are Dragnea vile peste vile si pot toti sa dure. Sa ii lasam sa faca ce vor, nu? si noi ca milogii sa le multumim. Mare magar esti Vali. Felicitari.

Adaugă comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public.

Filtered HTML

  • Adresele de situri web şi adresele de e-mail se transformă automat în linkuri.
  • Filtered words will be replaced with the filtered version of the word.
  • Taguri HTML permiseŞ <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Liniile şi paragrafele sunt rupte automat.

Plain text

  • Etichetele HTML nu sunt permise.
  • Adresele de situri web şi adresele de e-mail se transformă automat în linkuri.
  • Liniile şi paragrafele sunt rupte automat.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență vor fi șterse.

Comentarii

01 Jan. 1970
02:00
01 Jan. 1970
02:00
01 Jan. 1970
02:00
Inchide