25 de troleibuze noi au intrat în circulație de azi. CTP va înființa și 3 linii noi de transport în comun

by Cristina Mihaila

25 de troleibuze noi au intrat de astăzi în circulație prin municipiul Cluj-Napoca. Alte 25 au fost cumpărate de Primărie și urmează să intre în trafic după ce vor trece testele și verificările obligatorii. Clujul se poate lăuda astfel cu faptul că jumătate dintre autovehiculele de transport în comun ale CTP sunt nepoluante.

“Prin această investiției, astăzi putem să vă spunem că 50% din flota de transport public a orașului este nepoluantă, electrică. Asta arată cât de departe suntem, administrația locală cu cea mai nepoluantă flotă de transport public din România și acest demers va continua și în anii următori. Obiectivul este ca în anul 2026, întreaga flotă de transport public să fie, în oraș, nepoluantă”, a declarat primarul Emil Boc.

Noile troleibuze sunt dotate cu aer condiționat, acces gratuit la Wi-Fi, podea joasă pentru accesul persoanelor cu dizabilități, sistem de plată cu cardul contactless și sistem de iluminat cu LED. De asemenea, fiecare troleibuz are o capacitate de 142 de călători, 43 de locuri sunt pe scaune și 99 de locuri, în picioare. Prețul unui troleibuz este de 2.466.100 de lei + TVA.

Tot astăzi, primarul Emil Boc a anunțat că anul acesta Compania de Transport Public Cluj-Napoca are în vedere înființarea a 3 linii noi pentru autobuze. Acestea ar urma să deservească traseele Mănăștur – Piața Gării, Gheorgheni – Parcul Industrial Tetarom 2, cu întoarcere la Emerson, și Mănăștur – parcul Industrial Tetarom 2, tot până la Emerson.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza