Ministrul Rafila nu este îngrijorat de cazurile înregistrate cu variola maimuței:” Nu necesită măsuri de precauție”

by Christian Suciu

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila nu s-a arătat îngrijorat de răspândirea cazurilor de variola maiumuței, acesta fiind de părere că față de noul Coronavirus, nu sunt necesare măsuri de protecție speciale pentru a evita infectarea întrucât virusul nu se transmite la fel de ușor.

”Nu este vorba de o sensibilitate, este vorba mai degrabă de un comportament la risc, comportamentul la risc poate să fie deopotrivă înregistrat şi la bărbaţi, şi la femei. Problema este legată de un contact apropiat cu o persoană infectată, lucrul acesta se poate întâmpla oricui dacă nu-şi ia nişte măsuri de precauţie şi recomandarea este, cel puţin din punct de vedere al relaţiilor intime, să se evite relaţiile întâmplătoare, cu persoane necunoscute. ” a declarat Ministrul Sănătății. Potrivit acestuia persoanele care observă semne sau alte leziuni cauzate de boală ar trebui să se adreseze serviciului de boli infecțioase.

Anchetele epidemiologice asupra celor 3 bărbați infectați sunt în derulare însă Ministrul admite că acestea se bazează exclusiv pe declarațiile acestora și pe informațiile furnizate prin acestea:

„Absolut, este posibil, dar orice om care încearcă să-şi protejeze propria persoană din punct de vedere al sănătăţii, dacă are o problemă de sănătate, dacă apar leziuni, o erupţie la nivelul tegumentelor sau mucoaselor, în mod evident ar trebui să se adreseze medicului. (…) Există multe boli eruptive, nu trebuie să credem că orice boală eruptivă înseamnă acest tip de variolă, de exemplu varicela, apare şi la persoane adulte, există şi zona zoster şi precizarea diagnosticului este foarte importantă.” a mai transmis Ministrul Sănătății.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza