Beard Brothers face ce nu face statul: se apucă de construit o școală

by admin

În ultimii ani, Beard Brothers au organizat 12 campanii umanitare, de la strângerea de fonduri pentru achiziționarea unor ambulanțe SMURD la renovarea unor clinici din Cluj. „Bărboșii” nu se opresc însă aici și demarează cea mai îndrăzneață campanie de până acum: construirea unei școli „altfel” în Cluj.

„Oameni frumoşi, ne-am decis să pornim pe cel mai greu şi lung drum de până acum. Beard Brothers construieşte o şcoală!

#BeardBrothersSchool este planul nostru pentru cea de-a 13- a campanie. Ne-am propus o altfel de şcoală: un loc în care toti oamenii se vor dezvolta învăţând o meserie, un loc în care vor asimila cunoştinte necesare dezvoltării personale şi profesionale, un loc în care se va crea o comunitate de la care cu toţii vom avea de învăţat”, au scris cei de la Beard Brothers.

„Știm că educația este pionul principal în orice societate și având în vedere experiența pe care am avut-o în toți anii aceștia, am ajuns la concluzia că o școală ar ajuta foarte mult. Tuturor categoriilor de vârstă și indiferent de statutul social li se adresează această școală. Noi vom încerca să organizăm cursuri pentru cât mai multe domenii de activitate. Vom aduce specialiști din domeniile respective care să le țină”, declară președintele asociației, Cornel Hoza.

Școala Beard Brothers va avea trei direcții principale:

1. Educaţie pentru copii – Cursuri şi Workshops practice pe diferite domenii de activitate, cât şi cursuri suplimentare pentru o asimiliare mai bună a materiilor şcolare generale.

2. Schimbarea mentalităţii privind meseriile şi formarea profesională în această direcţie.

3. Sprijinirea beneficiarilor privind reconversia profesională.

De asemenea, proiectul va fi structurat pe două ramuri:

#SOCIAL – ramură adresată copiilor din centrele de plasament sau care provin din familii care au o situaţie precară. Aceştia vor beneficia gratuit de serviciile şcolii.

#ECONOMIC-SOCIAL – cursurile şi workshop-urile vor avea un cost prestabilit, iar fondurile strânse vor asigura aceleaşi servicii pentru cei care nu îşi permit (Learn & Help).

Costurile totale ale proiectului au fost estimate la 300.000 de euro, iar într-o primă fază de dorește construcția unei școli într-un spațiu de aproximativ 400 mp în apropierea Clujului.


„Acum suntem în căutare de teren pentru construcția școlii. Avem câteva piste, va urma să stabilim. Încercăm să fie cât mai aproape de Cluj, pentru a putea fi accesibilă pentru toată lumea. Ne-am gândit și la varianta punerii la dispoziție unor autobuze speciale care să aducă oamenii la școală. Noi ne dorim cu siguranță să se termine construcția cât mai repede. Începem să strângem fonduri. Nu ne dorim sub nicio formă să dureze mai mult de trei ani!”, a mai spus Cornel.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza