Primarul a spus că acest demers are legătură doar cu campania electorală de anul viitor şi a amintit despre concursul de soluţii câştigat deja pentru amenajarea intrărilor în municipiu.
„Instanţa a dat câştig de cauză primăriei şi eu sunt obligat să respect legea. Cred că am dat în 10 ani semnalul că suntem într-un oraş normal, în care românii, maghiarii şi germanii trăiesc împreună, în care ne definim unii pe alţii. Acest demers are legătură mai degrabă cu apropiata campanie electorală decât cu un demers care să aibă acoperire în realitate, pentru că în Consiliul Local s-a aprobat concursul de soluţii pentru intrările în oraş în cinci limbi, română, engleză, maghiară, franceză şi germană.
Am pregătit acest demers conform regulilor europene, concursul de soluţii a fost adjudecat din peste 20 de propuneri, iar acum urmează să se facă proiectarea şi amplasarea la intrările în oraş. Astfel, acest demers îl pun mai mult pe seama unor pregătiri de campanie electorală pentru că, repet, vom avea plăcuţe conform concursului de soluţii. Cred că suntem pe drumul corect, iar dacă legea are anumite prevederi şi pe care noi trebuie să le respectăm nu putem fi acuzaţi că respectăm legea”, a declarat Emil Boc la Napoca FM.
Edilul s-a referit la procesul câştigat de municipalitate în luna februarie, Curtea de Apel anulând atunci o decizie a Tribunalului Cluj din 2014 privind obligativitatea instalării de plăcuţe bilingve la intrările în oraş. Mai apoi, în luna martie, Primăria a anunţat câştigătorii concursului de soluţii privind amplasarea de plăcuţe multilingve, însă reprezentanţii organizaţiei Musai-Muszaj au strâns peste 1.000 de semnături de la clujeni pentru a obliga municipalitatea, printr-o eventuală hotărâre judecătorească, să facă acest lucru.