CFR Cluj, egala Sevillei. Calificarea se joacă săptămâna viitoare, în Spania

by admin

CFR Cluj a scăpat printre degete victoria în fața Sevillei. „Feroviarii” au terminat la egalitate, scor 1-1, prima manșă din 16-imile Europa League, iar soarta calificării se va decide săptămâna viitoare, în Spania. Andaluzii pornesc însă favoriți, grație golului marcat în deplasare.

Confruntarea de la Cluj dintre CFR și Sevilla a fost una echilibrată. Campionii României au ratat prima ocazie a meciului, când Adrian Păun a executat excelent un corner, Vaclik a ieşit şi a boxat, dar l-a lovit şi pe Omrani. Clujenii au solicitat un penalty, dar centralul partidei a lăsat jocul să continue. Mingea respinsă de portarul oaspeţilor a sărit la Vinicius, iar şutul acestuia l-a lovit pe Carlos, moment în care întreaga bancă a Clujului a explodat şi a cerut din nou lovitură de pedeapsă, fără a-l impresiona însă pe arbitru.

Sevilla a răspuns prin De Jong, care a irosit două situaţii, în minutele 21 şi 33. La ultima dintre ele mingea a muşcat transversala. Primele 45 de minute s-au terminat echitabil, fără gol.

CFR Cluj a început în forță repriza secundă și la 10 minute de la reluare a deschis scorul. Presat de gigantul Traore, Jules Kounde a comis henţ în careu după o centrare trimisă excelent de Manea, și, după ce a consultat VAR-ul, centralul a dictat. Lovitura de pedeapsă a fost transformată cu siguranţă de Deac, în minutul 58, declanşând fiesta în rândul celor peste 20.000 de fani ai CFR-ului. 

Sevilla a ripostat şi a trecut pe lângă gol după 10 minute, când Djokovic a intervenit salvator la mingea şutată puternic din interiorul careului de Ocampos. Fostul jucător al Marsiliei a cerut penalty, însă arbitrul, bine plasat, nu a acordat nimic. 

Ibericii aveau totuşi să egaleze puţin mai târziu, în minutul 82, când o minge deviată a ajuns la En-Nesyri şi acesta l-a executat din apropiere pe Arlauskis. 

Până la final nu s-a mai întâmplat însă nimic notabil, chiar dacă Lopes a ratat o situaţie bună în minutele suplimentare, iar meciul s-a încheiat la egalitate, rezultat care le convine andaluzilor. Calificarea se va decide oricum săptămâna viitoare, la Sevilla, când CFR Cluj se poate califica şi cu o remiză, dar cu condiţia să marcheze cel puţin de două ori. 

Te-ar putea interesa si

Comenteaza