IKEA are centru de colectare la Cluj. Deschiderea mult așteptatului magazin, incertă

by admin

În timp ce mulți antreprenori își câștigă pâinea din comisioane pentru transportul de produse IKEA de la București la Cluj, magazinul atât de dorit întârzie să fie deschis în orașul de la poalele Feleacului. Până una alta, de câteva luni, fanii retailerului suedez își pot achiziționa produse prin centrul de colectare deschis de câteva luni. Nu la Cluj-Napoca, ci în Apahida.

Potrivit unui comunicat de presă din iunie 2018, punctul de colectare IKEA la Cluj-Napoca va fi deschis la sfârșitul lunii iulie 2018, potrivit unui comunicat remis presei de reprezentanții companiei. Totuși, acesta a fost deschis abia în vara lui 2019, fără să fie anunțat în prealabil. Funcționează la Apahida și este operat de un partener extern.

„Dorința noastră este să creăm un mediu cu adevărat multi-channel în România, cu noi formate de vânzări,  care să facă oferta noastră și mai accesibilă și convenabilă pentru și mai mulți oameni. Inițial, am deschis la Cluj primul IKEA Kitchen Planning Center, acesta fiind primul astfel de centru din România. Un partener extern operează centrul de colectare situat în Apahida”, precizează reprezentanții IKEA, pentru Citynews.

Amplasarea punctului de colecatre în comuna clujeană este justificată prin faptul că acesta „este operat și găzduit de unul dintre partenerii noștri de livrare, iar hub-ul acestora este situat în Apahida”.

În privința vânzărilor realizate până acum în cadrul centrului de colectare, oficialii IKEA au evitat diplomatic un răspuns exact: „Suntem foarte fericiți de interesul clienților noștri pentru punctul de colectare din Cluj și ne bucurăm că putem ajunge la și mai mulți oameni din această parte a țării”, au rezumat ei.

Clujenii cumpără mobilă IKEA de la București și Budapesta

Costul livrării la punctul de colectare este de 19 lei pentru coletele sub 30 kg și 49 lei pentru pachetele mai mari decât greutatea respectivă. Tariful este același cu cel practicat în cazul celorlalte asemenea centre ale companiei în România – București Plaza, Iași, Timișoara și Constanța. Doar cel de la Cluj este operat printr-un operator extern.

Interesul uriaș față de o posibilă deschidere a unui magazin IKEA la Cluj-Napoca datează de mulți ani și a fost exprimat prin diverse forme. Între acestea, o petiție online care a strâns până acum peste 3.800 de semnături. A fost postată în urmă cu 11 ani.

„Aflând despre planurile de extindere ale operațiunilor din România și având în vedere că numeroși clujeni achizitionează produse IKEA din magazinele din București și chiar Budapesta, solicităm deschiderea unui magazin la noi în oraș”, a scris autorul demersului.

Primul magazin IKEA din provincie, anunțat pentru 2021

În noiembrie 2016, conducerea companiei suedeze a anunțat că se dorește deschiderea a trei noi magazine în afara Bucureștiului, fiind alese în acest sens municipiile Timișoara, Brașov și Cluj.

Primul magazin din cele trei era estimat la acea vreme să fie inaugurat în anul 2021.

“Pentru cele trei magazine din afara Bucurestiului suntem în căutare de teren în acest moment, sperăm în suportul autorităților pentru susținerea acestor investiții”, declara Stefan Vanoverbeke, retail manager IKEA South East Europe (regiune din care fac parte Romania, Croatia, Serbia și Slovenia), citat de wall-street.ro.

In medie, potrivit aceleiași surse, un magazin IKEA presupune o investiție între 40 și 100 milioane euro.

Nici unul dintre cele trei municipii anunțate nu are încă un magazin IKEA, nici nu au fost anunțate date despre începerea vreunui asemenea proiect.

„Deschidem noi formate IKEA în locații mult mai centrale”

Reprezentanții retailerului suedez au evita să dea informații concrete despre un posibil magazin la Cluj-Napoca.

„Dorința IKEA este de a fi accesibili clienților noștri oriunde și de câte ori aleg, oferindu-le gama de produse și serviciile pe care și le doresc, la prețurile pe care și le pot permite. Acesta este și motivul pentru care în întreaga lume și aici în România deschidem noi formate IKEA în locații mult mai centrale, inclusiv centre de colectare menite să facă mai ușoară alegerea modalității prin care clienții noștri își pot colecta produsele cumpărate. În România am deschis până acum șase centre de colectare.Vom fi bucuroși să împărtășim mai multe informații despre următorii pași pe care ne dorim să-i realizăm în România, de îndată ce acestea vor fi disponibile”, au precizat aceștia.

Te-ar putea interesa si

1 comentariu

Gligor felicia 22/07/2020 - 22:00

Va rog sa ma informati cum pot sa comand cafea de la ikea ca pe sait Nu pot multumesc

Raspunde

Comenteaza