Microbuze noi pentru elevi la Cluj-Napoca

by admin

Transportul școlar pentru elevi se va extinde prin achiziționarea de noi mijloace de transport. Proiectul presupune o alocare financiară bugetară în 2020 de 4.800.000 lei și va fi supus dezbaterii publice după consultări cu școlile clujene și Inspectoratul Județean Cluj.

Măsura se va lua „la solicitarea cetățenilor și în urma procesului de bugetare participativă”, potrivit edilului Emi Boc.

Programul Autobuze școlare dedicate pentru transportul elevilor a fost propus și votat de clujeni în cadrul procesului de bugetare participativă online din 2017. A fost implementat în primă fază propunerea ca proiect pilot, programul fiind apoi extins de la 5 la 12 trasee și mai multe școli din municipiu, ca urmare a răspunsului pozitiv din partea familiilor și profesorilor. A fost implicată și Direcția Poliția Locală, astfel încât elevii să fie în siguranță pe fiecare traseu al autobuzelor școlare.

„Prin extinderea proiectului autobuzelor școlare urmărim creșterea calității actului educațional, a siguranței copiilor și descongestionarea traficului în oraș. Proiectul va fi implementat după adoptarea bugetului pentru anul 2020”, a promis edilul municipiului Cluj-Napoca.

—-

Te-ar putea interesa si

Comenteaza