Polițiștii clujeni au fost dotați cu body cam-uri

by admin

Începând cu această luna, polițiștii clujeni vor folosi la intervenții sisteme de tipul body-cam. Este vorba de polițiștii de ordine publică și cei de la Poliția Rutieră. În Cluj-Napoca, oamenii legii utilizează 125 de body cam-uri, în timp ce alte 25 de camere au ajuns la Dej, iar alte 8 la polițiștii din Huedin. 

„Aceste sisteme reprezintă mijloace eficiente de descurajare a săvârșirii unor fapte ilegale, precum ultrajele sau faptele de corupție, ca urmare a conștientizării faptului că intervențiile și acțiunile polițiștilor sunt înregistrate.

Prin urmare, aceste sisteme sunt benefice atât pentru polițiști, pentru protejarea acestora împotriva faptelor de ultraj și a acuzațiilor îndreptate împotriva lor cu privire la modul de exercitare a atribuțiilor de serviciu, cât și pentru protejarea persoanele ce fac obiectul intervențiilor și acțiunilor acestora. 

Acestea sunt folosite, cu preponderență, în cadrul activităților de îndrumare, supraveghere și control în trafic, precum și la acțiunile de menținere a ordinii și siguranței publice”, au explicat într-un comunicat reprezentanții IPJ Cluj.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza