Propunere primar: Plan de mobilitate regional Cluj – Turda – Câmpia Turzii – Luna!

by

Invitat în emisiunea Servus, Cluj! de pe Citynews.ro, Cristian Matei, primarul municipiului Turda, crede că planul de mobilitate urbană local ar trebui extins la nivel județean.

”Vorbind de mobilitate urbană, noi putem să accedem mai departe, să discutăm de mobilitate urbană regională, nu numai locală…Proiectul ar putea fi lansat de o asociere de UAT-uri apropiate. Ar putea fi Clujul, Turda și Câmpia Turzii, Luna. Trebuie să ținem cont că Turda, Câmpia Turzii, chiar și Clujul din punct de vedere al NATO, sunt municipii emergente. Deci se poate realiza o mobilitate urbană regională integrată foarte interesantă. Putem să facem vehicule rapide între, nu trebuie să forăm neapărat Dealul Feleacului, fiindcă sunt alte rute. Prin Gheorghieni se poate ajunge, prin Aiton, pe ruta Turda foarte ușor, fără să trebuiască să facem  foraje. Deci se poate face un tren rapid, un metrou suprateran rapid…”

a spus Cristian Matei în emisiunea online Servus, Cluj! de pe Citynews.ro. Edilul din Turda crede că pentru început ar putea fi dezvoltat un plan de mobilitate urbană în zona Eco-Metropolitană Cluj și în zona intercomunitară Arieș.

”Noi avem acum la Turda o comunitate urbană Arieș. Este de mărimea Eco – Metropolitanului Cluj. Eco – Metropolitanul Cluj, la fel, va trebui, ca zonă regională, să-și dezvolte un plan de mobilitate propriu. Noi la fel. Eu am în intenție având în vedere cum funcționează treaba de la Turda cu mobilitatea urbană, aș dori ca, comunitatea asta urbană Arieș, este o asociație de dezvoltare intercomunitară și conține 19 localități. 17 comune care gravitează în jurul Turzii și a Câmpiei Turzii. Și putem să unim într-un final cele două regiuni ca să facem un plan de mobilitate mult mai amplu, în care un tren Cluj – Luna duce undeva la 40 – 60 -65 – 70 de km…” a mai spus Cristian Matei în emisiunea Servus, Cluj! pe Citynews.ro.

Foto: turdanews.net

Te-ar putea interesa si

Comenteaza