Romii din Transilvania vor ca primarul din Târgu Mureș să fie judecat de un stabor țigănesc

by admin

Romii din Transilvania propun o pedeapsă inedită pentru Dorin Florea, primarul municipiului Târgu Mureș, după ce acesta a cerut anchete sociale pentru cei care doresc să aibă copiii. Aurel Pascu, reprezentantul mai multor asociații ale romilor, vrea ca edilul să fie adus la judecată în fața unui stabor țigănesc.

„Vrem să îl aducem pe primarul din Târgu Mureş, Dorin Florea, în faţa unui stabor ţigănesc, să îl judece pentru declaraţiile făcute despre anchetele sociale obligatorii în cazul femeilor rome care nasc mai mulţi copii, având în vedere că, în judeţul Mureş, există comunităţi rome care respectă tradiţiile. Facem acest demers şi pentru că se presupune că Dorin Florea face parte din etnia romă şi va trebui să dea socoteală, mai ales că a fost votat de romii din Târgu-Mureş la alegeri, astfel că nu putea ajunge primar, într-un oraş unde sunt români, dar şi mulţi maghiari, fără voturile noastre. De asemenea, vom întocmi o scrisoare deschisă pe care o vor adresa forurilor europene prin care condamnăm discriminarea romilor”, a declarat, pentru Mediafax, Aurel Pascu.

Pascu se teme că, dacă ideile primarului ar fi puse în practică, s-ar ajunge la sterilizarea femeilor rome, așa cum s-a întâmplat în anii 1990. „Ungaria acordă facilităţi pentru creşterea natalităţii, iar România vrea să stopeze creşterea populaţiei. Copiii sunt o binecuvântare de la Dumnezeu şi nu ne putem opune ca femeile rome, care sunt mai aprige la pat, să nu dea naştere la copii. Noi susţinem ca femeile rome să nască şi câte 10 copii. Probabil că îi este cuiva frică de populaţia romă, să nu ajungă peste câţiva ani, mai numeroasă decât populaţia românească”, a mai spus Aurel Pascu. 

Dorin Florea, primarul din Târgu Mureș, a postat luni pe rețelele de socializare o idee controversată: efectuarea unei anchete sociale obligatorii pentru cuplurile care vor să aibă copii. Acestea ar trebui să îndeplinească mai multe condiții, printre care dovada unui loc de muncă și a unei locuințe stabil, o situație financiară acceptabilă și un nivel de educație minim.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza