Senator clujean, invitat la dejunul oferit de Donald Trump

by admin

Senatorul clujean Cristian Lungu a reprezentant România la unul dintre cele mai importante evenimente politice din Statele Unite. Lungu a fost singurul invitat din Parlamentul României la National Prayer Breakfast, micul dejun cu rugăciune oferit de președintele Donald Trump. Organizat în fiecare an, începând din 1930, la acest eveniment participă toți senatorii și congresmanii americani, în funcție sau retrași, dar și politicieni și reprezentanți ai mediului de afaceri din întreaga lume.

 „Este o onoare pentru mine ca membru al Parlamentului României să fiu invitat în acest an la National Prayer Breakfast. După achitarea de Senat a președintelui Trump este primul eveniment la care este prezent, iar remarcile pe care le-a făcut aici au întărit poziția SUA împotriva persecuției religioase a creștinilor care are loc acum mai ales în Africa, Orientul Mijlociu și China”, a afirmat senatorul clujean.

La dejunul din 6 februarie, președintele Donald Trump a avut una dintre primele sale apariții publice după ce a scăpat de demitere. 

„În primele sale comentarii publice, făcute după ce a fost achitat de Senat, preşedintele american, Donald Trump, i-a atacat pe democraţii care l-au pus sub acuzare, calificând-i drept “persoane necinstite, care au rănit naţiunea”.

Trump a spus că nu poate permite ca ceea ce s-a întâmplat în timpul procesului său de “impeachment” să continue: “Familia mea, ţara noastră măreaţă şi preşedintele vostru au fost trecute printr-o experienţă îngrozitoare de unele persoane foarte necinstite şi corupte. Ei au făcut tot posibilul pentru a ne distruge şi, astfel, au rănit grav naţiunea noastră. Ei ştiu că ceea ce fac este greşit, însă ei se pun pe ei înşişi cu mult înaintea ţării noastre”.

Președintele SUA, Donald Trump a punctat în discursul său și importanța libertății religioase și acțiunile administrației Trump în încurajarea libertăților religioase. Donald Trump a afirmat și că „orice copil este un dar sfânt de la Dumnezeu”, întărind poziția republicanilor anti-avort. “Este o onoare pentru mine ca membru al Parlamentului României să fiu invitat în acest an la National Prayer Breakfast. După achitarea de Senat a președintelui Trump este primul eveniment la care este prezent, iar remarcile pe care le-a făcut aici au întărit poziția SUA împotriva persecuției religioase a creștinilor care are loc acum mai ales în Africa, Orientul Mijlociu și China”, a povestit senatorul Cristian Lungu pe rețelele de socializare.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza