Șoferul care a provocat accidentul de pe strada Horea, prins de un polițist aflat în timpul liber

by admin

Un polițist aflat în timpul liber a fost cel care l-a prins pe tânărul care a provocat accidentul mortal de pe strada Horea. Șoferul vinovat a încercat să scape și a fugit de la locul accidentului împreună cu pasagerul din mașina sa.

Un polițist de la Secția 3 de Poliție Rurală Baciu, aflat în timpul liber și care trecea întâmplător prin zonă, a observat la un moment dat că cei doi bărbați nu se mai aflau în zonă.

„Agentul de poliție Răzvan Cornea Domuța era în timpul liber, în trafic, în mașină; tocmai ce o luase pe soția sa de la autogară și se îndreptau spre casă. Ambii au fost martorii teribilului accident de pe strada Horea.

Imediat după impact, colegul nostru a tras repede pe dreapta și a anunțat accidentul, efectuând primul apel la 112, pentru salvarea celor răniți.

După o scanare rapidă a locului, i-a identificat pe tinerii din mașina care a pătruns pe contrasens. Erau dezorientați și se aflau în preajma autovehiculului condus regulamentar. La un moment dat, mașina celor doi a luat foc, context în care colegul nostru s-a îndreptat spre propriul autovehicul pentru a-și lua stingătorul și a lichida focul. Acesta a fost momentul în care cei doi au plecat de la fața locului, fugind într-o direcție necunoscută.

Imediat după stingerea focului, colegul i-a căutat cu privirea pe cei doi și nu i-a mai văzut. A început să întrebe lumea adunată în ce direcție au plecat și a pornit pe urmele lor. A ajuns la o bifurcația de drumuri și, cu toate că nu i-a zărit la acel moment, instinctul i-a spus să o ia pe strada Racoviță, stradă pe care i-a și prins”, au comunicat reprezentanții IPJ Cluj.

Tânărul de 21 de ani din Republica Moldova a fost testat cu aparatul etilotest, polițiștii constatând că avea o concentrație de 0,35 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acesta a fost reținut pentru 24 de ore, urmând ca în cursul zilei de luni să fie prezentat magistraților cu propunere de arestare preventivă.

Te-ar putea interesa si

1 comentariu

Academia de Muzică se implică în sprijinirea familiei tânărului decedat în accidentul de pe Horea 11/02/2020 - 11:40

[…] a fost testat cu aparatul etilotest, polițiștii constatând că avea o concentrație de 0,35 mg/l alcool pur în […]

Raspunde

Comenteaza