Conacul Bánffy din Sânmărghita, scos la licitație. Care e prețul de pornire

by admin

Un conac construit la începutul secolului 19, cu arhitectură neoclasică a fost scos la licitație de către Artmarkt. Primul proprietar atestat a fost din faimoasa familie transilvană Bánffy, drept care îi poartă numele.

Conacul clujean a fost construit la începutul secolului XIX, iar o inscripție de pe una dintre grinzi ne indică primul proprietar ca fiind familia Banffy, „cu o prezență importantă în relatările istorice ale acestor locuri încă dinainte de 1700”, potrivit celor de la Artmark.

„Ulterior regăsim conacul în posesia familiei Bethlen, un alt nume nobiliar important al Transilvaniei, pentru ca la începutul secolului XX să îl întâlnim aici pe Jeno Horthy, fratele regentului Ungariei, care prin căsătoria sa cu Rozsa Bethlen va face din conacul de la Sânmărghita o reședință temporară, cel mai probabil destinată expedițiilor de vânătoare de care era extrem de pasionat”, arată aceștia.

Lăsat în paragină de autoritățile comuniste, conacul a fost achiziționat în 2006 de un spaniol născut la Tarragona şi licenţiat în drept la Universitatea din Barcelona, a fost reabilitat și renovat și utilizat apoi ca locuință și birou, potrivit businessmagazin. ro.

Prețul de pornire de vânzare a conacului Bánffy în cadrul licitației este de 500.000 de euro, iar cel estimat de 550.000-600.000 de euro. Are 10 camere, două băi și un teren în suprafață de 1.805 metri pătrați.



Te-ar putea interesa si

Comenteaza